В неделя е големият финал на детската Евровизия 2016

Остават само два дни до големия финал на Детската Евровизия 2016, когато нашият представител Лидия Ганева ще излезе на престижната сцена с песента „Вълшебен ден“. Българските зрители ще могат да проследят детския музикален конкурс на Европа на 20-ти ноември по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа. Вчера Лидия се срещна за първи път с чуждестранните журналисти, които бяха впечатлени от нейната лъчезарност, която излъчва не само на сцената. „Хубаво е човек да се усмихва, това е полезно. Не съм от хората, които се усмихват само пред камера. Аз наистина се чувствам щастлива.“ – каза 10-годишната певица. Тя допълни, че голяма подкрепа в Малта получава от Поли Генова, която също ще има изпълнение по време на тазгодишното шоу, заедно с трио LaTiDa. „Поли беше с мен на репетициите и ми даде много ценни съвети, като например, да бъда по-енергична на сцената. Преди да пристигна в Ла Валета се видях и с Крисия, която ме посъветва да се запозная с останалите участници, да репетирам упорито и задължително да опитам малтийски сладолед.“ – сподели още Лидия. Днес предстои пресконференцията на българската делегация, която може да се гледа на живо на www.junioreurovision.tv. Срещата на Лидия с чуждестранните медии започва в 15:35 българско време. Българският представител изненада останалите участници в конкурса с уникален подарък. За спомен раздаде кукли, създадени от българската фирма “Famili Haski”. Те са облечени с умален вариант на нейния сценичен тоалет, с който ще излезе на концерта в неделя. Вчера Лидия, заедно с останалите участници в Детската Евровизия 2016, разгледа най-големия научен музей в Малта. Социалната програма продължи с посещение на Националния аквариум в Ла Валета. Припомняме, че 14-то издание на конкурса е с променен регламент и зрителски вот тази година няма да има. Той ще бъде земенен от гласуване на две международни журита - професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години) с по пет члена от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Гледайте финалният концерт на Детската Евровизия 2016 в неделя (20-ти ноември) от 17:00 часа по БНТ1 и БНТ HD!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.