« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Методи Андреев бута паметниците на Ботев, изповядвал "комунизъм"...

Паметниците на Христо Ботев в цяла България ще трябва да се премахнат, ако и на второ четене се приеме законопроекта на няколко психично-болни депутати за премахване на символите на комунизма. Става дума за поправки в и сега съществуващия "Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен". Той обаче е чисто морален закон, без сериозни последствия. Има спорове дали комунизмът е реално престъпен, или престъпници са тези, които го обявяват за престъпен. Но така или иначе въпросната идиотщина, макар и наречена "закон", няма никакви реално действащи разпоредби. Сега обаче Методи Андреев и още 3 депутати с очевидни мисловни отклонения, предложиха и прокараха на 1 четене нови поправи. С тях се въвеждат глоби от 200 до 2000 лв. за проповядване на комунизъм. Т.е. гледайте да не носите фланелки на "Че Гевара" или с петолъчки на тях. Най-сериозните промени са обаче по отношение на "символите на комунизма", за които се предвижда тотално и пълно премахване. Само че един от най-големите символи на комунизма се оказва поетът-революционер Христо Ботев. Той е известен и с произведението си "Символ-верую на българската комуна". Текстът му е следния: "Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция. И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти. Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото. Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят." Предпоследният ред на тази творба е поставен на много паметници на великия поет. Ето този текст го има из цяла България: "Изповядвам единний светъл комунизъм..." Сега по смисъла на закона на Методи, тези паметници трябва да се премахнат. http://gudelnews.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 129
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 156
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 165
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 181
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 155
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение