ЕК дава на България 48.2 млн. евро допълнително за границите

Европейската комисия одобри допълнителни 48.2 милиона евро извънредно финансиране за България от Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност.

Министерството на вътрешните работи ще получи 36.3 милиона евро за подобряване на управлението на границите, включително за закупуване на техника за наблюдение на границите, на граничните пунктове и за подобряване на компютърните системи на гранична полиция.

Други 12 милиона евро ще бъдат използвани за допълнително подобрение на управлението на мигрантските потоци. Решението за отпускането на тези суми допълва грантовите споразумения между ЕК и България, с които на страната вече бе отпуснато финансиране в размер на 101 милиона евро.

В момента се разглеждат допълнителни искания за отпускане на финансиране. Извънредното финансиране е в допълнение на сумата от 91 милиона евро, които вече бяха заделени за България по линия на националните програми за периода 2014-2020 г.
Източник: blitz.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 111
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 96
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 61
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.