Стефка Костадинова отговори на искането за отнемането на рекорда й

Стефка Костадинова отговори на искането за отнемането на рекорда й България Стефка Костадинова
Председателят на БОК и настояща световна рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова излезе с официална позиция по повод идеята за анулиране на всички световни рекорди в атлетиката. Костадинова коментира казуса с отворено писмо до медиите. Ето го без редакторска намеса: Идеята за анулиране на световните рекорди е несериозна и некоректна. Смятам предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно. То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения. Жена е скочила 209 см на високо, друга е скочила 208 в зала – защо това трябва да се забрави и анулира без причина? Същото се отнася и за рекордите на Сергей Бубка, на Юсейн Болт... Освен това, ако се вземе подобно решение сега, какво гарантира, че след година-две някой няма да поиска ново "нулиране" със същите мотиви.... Засилените напоследък мерки срещу употребата на допинг не се основание да се зачеркне всичко случило се досега в историята. Да - за доказаните нарушения и прегрешилите нека има санкции и анулиране, но защо трябва да страдат и останалите? Реакцията ми е не само заради световния рекорд в скока на височина, а заради всички, които честно и с огромни усилия са направили нещо значимо като доказателство за възможностите на човека.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 96
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 105
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 109
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 147
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 123
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.