Мигранти се женят за наши ромки, след това ги правят проститутки

Мигранти се женят фиктивно за български момичета, а после ги правят проститутки. За тази опасна тенденция сигнализира прокурор Гергана Кюркчийска, шеф на РП в Оряхово.

„Мераклиите” за женитба обичайно са от Афганистан, Ирак и Пакистан. Връзката им с момичета от ромски произход правят престъпници, които са били в старите канали за трафик на хора и отлично познават бизнес средата. Обичайно се издирват девойки от най-бедните райони, където срещу 3 до 10 хиляди евро са готови на всичко. Браковете, обаче не се сключват в България, а в Кипър и Македония. Причината е, че там не се изисква присъствието на младоженците, а всичко се оформя само по документи.

Има и случаи, в които сватбата става и в Гърция. До там, обаче се организира превоз на младоженците. За да се оправдаят парите, в едната другата посока се превозват по няколко двойки. По този начин мигрантите са намерили вратичка да получат автоматично хуманитарен статут. С удостоверението за брак, чужденците имат право да пътуват в цяла Европа. Законът е такъв, че след като минат 5 години от брака, те се сдобиват и с българско гражданство.

Не се изключва вероятността по тази схема у нас и в Европа да проникват дори и терористи. Практиката сочи, че съдбата на момичетата, станали булки на непознати мигранти е незавидна. Няколко от тях са засечени от нашите власти да работят като проститутки в Швейцария.
frognews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 107
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 106
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 111
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 313
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 276
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас