Президентът назначава служебно правителство от 27 януари

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 27 януари 2017 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в следния състав: Огнян Стефанов Герджиков - служебен министър-председател на Република България; Илко Тодоров Семерджиев - служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването; Стефан Динчев Янев - служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната; Малина Валентинова Крумова - служебен заместник министър-председател по европейските фондове; Деница Златкова Златева - служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018; Пламен Димитров Узунов - служебен министър на вътрешните работи; Кирил Миланов Ананиев - служебен министър на финансите; Гълъб Спасов Донев - служебен министър на труда и социалната политика; Спас Кирилов Попниколов - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството; Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката; Ради Драгнев Найденов - служебен министър на външните работи; Мария Енчева Павлова - служебен министър на правосъдието; Рашко Любомиров Младенов - служебен министър на културата; Ирина Стойнова Костова - служебен министър на околната среда и водите; Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието и храните; Христо Владимиров Алексиев - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; Теодор Венков Седларски - служебен министър на икономиката; Николай Ангелов Павлов - служебен министър на енергетиката; Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма; Даниела Станимирова Дашева - служебен министър на младежта и спорта. На 27 януари 2017 г., от 10.00 часа на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне

  • 25 Юни 2019
  • 12
Изследователи от университета Джеймс Кук в Австралия каза, че глобалното затопляне ще бъде от полза поне за един клас животни - мекотелите. Група учени, водена от Блейк Спайд, открили, че главоногите могат да понасят високи нива на въглероден диоксид в океаните.

Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

  • 25 Юни 2019
  • 22
Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната.

Коригират учебниците по история в раздела за комунизма

  • 25 Юни 2019
  • 28
Не са утвърдени в момента новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан за новите учебници по история за десети клас.

Всеки втори българин е готов да вземе кредит за море

  • 25 Юни 2019
  • 26
Ръст от над 10% на бързите кредити, които се взимат основно с цел за море, се наблюдава през последните два месеца. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

Линейка на общината обслужва критичните случаи в цяло Камено

  • 25 Юни 2019
  • 29
Екипи от специалисти от МБАЛ Д-р Маджуров – Бургас ще се отзовават при нужда всяка вечер от 19.00 до 7.00 часа, както и през почивните дни – събота, неделя и официалните празници.