Николина Ангелкова: Договорихме двойно по-високи цени за плажа в Слънчев бряг

Концесиите за плажовете не са обявявани в последния момент. Така министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова отговори на въпроса подписани ли са договорите в последните дни на работата на Министерския съвет. По думите й в студиото на "Лице в лице" договорите са изтекли и са били длъжни да ги подновят. „Когато плажовете са без стопани, то поддръжката им ляга на плещите на държавата и данъкоплатеца”, обясни тя. Ангелкова уточни, че от подновените 34 плажа, вече 6 процедури са приключили, а 10 за под наем са финализирани. Тя се похвали с постигнати почти двойно по-високи цени и даде пример със Слънчев бряг-север. При плажа са договорили не само по-висока цена, но и премахване на незаконните постройки и спазване на допустимите 4% търговска площ. В момента обаче бившия концесионер отказва да върне плажа. Министърът съобщи за постигнат 8 на сто ръст на чуждестранните туристи и 16 на сто ръст при нощувките. http://www.burgasinfo.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне

  • 25 Юни 2019
  • 18
Изследователи от университета Джеймс Кук в Австралия каза, че глобалното затопляне ще бъде от полза поне за един клас животни - мекотелите. Група учени, водена от Блейк Спайд, открили, че главоногите могат да понасят високи нива на въглероден диоксид в океаните.

Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

  • 25 Юни 2019
  • 22
Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната.

Коригират учебниците по история в раздела за комунизма

  • 25 Юни 2019
  • 28
Не са утвърдени в момента новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан за новите учебници по история за десети клас.

Всеки втори българин е готов да вземе кредит за море

  • 25 Юни 2019
  • 26
Ръст от над 10% на бързите кредити, които се взимат основно с цел за море, се наблюдава през последните два месеца. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

Линейка на общината обслужва критичните случаи в цяло Камено

  • 25 Юни 2019
  • 29
Екипи от специалисти от МБАЛ Д-р Маджуров – Бургас ще се отзовават при нужда всяка вечер от 19.00 до 7.00 часа, както и през почивните дни – събота, неделя и официалните празници.