Сто автобуса изборни туристи от Турция вече са в България

Сто автобуса с изборни туристи от Турция са влезли у нас от 10 до 19 март, изтъква на първа страница днес "Стандарт". Извозването продължава с пълна сила до вота в неделя. Това разкриват превозвачи от Кърджали, съобщава и местно електронно издание. Очевидци твърдят, че в последните дни опашките автобуси на граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево, са стигали почти до Одрин. "За първия период нашата фирма получи 18 000 лева като всеки ден имаше по един автобус за Кърджали - е казал ненаименуван собственик на автобусна фирма. - Повечето превозвачи са регистрирани в България, защото за турските е по-трудно изпълнението на извънредни поръчки." Изборни туристи пътуват и по постоянните линии, техните билети са безплатни в двете посоки, твърдят превозвачи. Според тях "вторият етап" на пътуванията, с по-оживен трафик, започнал в понеделник вечерта. Протест на границата Очаква се днес от коалицията „Обединени патриоти” да протестират при входовете на трите гранични пункта "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново", съобщи Нова телевизия. Организаторите се заканват да блокират всички коли и автобуси, които влизат от южната ни съседка. Намерението е да се спре така наречения изборен туризъм. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С близо 9 млн. лв. обновяват шест професионални гимназии

  • 22 Юли 2019
  • 97
С близо 9 млн. лв. от управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ Бургас обновява шест от професионалните си гимназии. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Изключително рядък бял лопен цъфна в Странджа

  • 22 Юли 2019
  • 115
Изключително рядък Бялоцъфтящ лопен разцъфна това лято край Малко Търново, м. Пряслопът, на 500 м. н.в. Растението е високо два метра и е изключително красиво. Ботаниците в България споделиха, че тази мутация се среща много, много рядко и е уникален шанс да бъде видян такъв индивид.

Фестивал събира меломаните в парк „Росенец“

  • 22 Юли 2019
  • 113
За десета поредна година Бургас ще е домакин на фестивала Sun Tribe Open Air. Той ще се проведе на 26 и 27 юли на територията на парк "Росенец", на поляната в непосредствена близост до хижа "Странджа".

ARD: Ниското заплащане прогонва хората от България

  • 22 Юли 2019
  • 110
България е страната с най-ниски заплати в ЕС. В нея има между 600 хиляди и 800 хиляди „работещи бедни”, 400 хиляди получават минимална работна заплата. Това се казва в репортаж не германската телевизия АРД.

Иван Гешев е първото предложение за нов главен прокурор

  • 22 Юли 2019
  • 108
Иван Гешев е първото предложение за нов главен прокурор. Зад кандидатурата застават 11 човека, сред които и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.