Мандатите в парламента са разпределени окончателно!

Мандатите в парламента са разпределени окончателно!  България На преден план: Председателят на ЦИК Ивилина Василева
Председателят на ЦИК Ивилина Василева обяви, че гласувалите български граждани на тези избори според подписите им са 3 682 151 души. Действителните гласове са 3 513 415. ​​​​​​​ ГЕРБ събират 32,65 на сто от действителните гласове, БСП остават с 27,19 %. Патриотите остават с 9,07 от действителните гласове, а ДПС 8,99%, гласят официалните данни на ЦИК. ЦИК разпределя мандатите в 44-тото Народно събрание по следния начин: ГЕРБ - 95 мандата, БСП - 80 мандата, "Обединени патриоти" - 27 мандата, ДПС -26 мандата, Воля - 12 мандата. До понеделник пък ще са ясни и имената на новите народни представители. Изборите в неделя излъчиха в новия парламент пет партии. ГЕРБ, БСП, Обединените патриоти, ДПС и партия "Воля" ще коват законите до следващите избори. Тези избори ще се запомнят с висока избирателна активност - около 54%, и с повече използване на преференции и с повече използване на преференции. Над 1 млн. и 200 хиляди души са се възползвали от възможността да пренаредят листите. Източник: Блиц

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 101
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 102
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 83
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 92
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.