Тома Томов откри 44-ото Народно събрание

Най-възрастният присъстващ народен представител Тома Томов откри първото заседание на новоизбраното 44-то Народно събрание. Регистрацията показа, че в пленарната зала присъстват 234 народни представители. Председателстващият заседанието Тома Томов призова депутатите да затворят очите си и да погледнат със сърцата си, за да се върнат назад в историята и да си спомнят Оборищенското събрание. По думите му в него са участвали хора, които не мислят за кариера, не сключват сделки и не правят компромиси. Той цитира Захарий Стоянов, че тези хора са ангели. Вярвам, че Христос възкръсна, че има видим и невидим свят и в този голям невидим свят тези ангели, които дадоха живота си, гледат нас, искат да успеем, да не се спънем и да не се провалим, заяви Томов. Трябва най-сетне да оправим дома си, да има благоденствие, да дойдат златните години и да върнем децата си тук, посочи той и добави, че не е достатъчно само навън да са цъфнали дърветата, а трябва под тях да няма мъка и отчаяние. В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Новоизбраните народни представители положиха клетва. След това те подписаха и клетвените листове. Депутатите се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 125
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 121
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 127
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 328
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 293
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас