Министерски съвет отпуска 100 млн.лв. за пътища

Днес с решение на Министерски съвет беше прието постановление за отпускане на 100 млн. лв. от бюджета на Р България за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републикански пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност, сигурност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след заседание на правителството. Регионалният министър подчерта, че вече правят обективен анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, за които още в рамките на тази есен – 2017г. трябва да извършат тези дейности и отсечките с най-голям трафик. „Тези, които, разбира се, са в лошо състояние, но пък и през тях минават най-голям брой леки и товарни автомобили”, посочи той. Първоначално ще разходят ресурс, по думите му за: Околовръстния път на София, между отсечката на Ботевградско шосе и магистрала Тракия, т. нар източна част на Околовръстното шосе на София. Сред изброените от него бе, че ресурс ще бъде насочен към изхода на София посока Перник – от Княжево, през Владая до пътния възел на автомагистрала „Люлин“ преди Перник. БГНС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 193
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 181
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 189
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 386
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 350
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас