« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кога интернет се превръща в капан за децата ни?

„Родителите просто връчват едно устройство в ръцете на детето си, без да са го подготвили достатъчно и с това смятат, че интернет им решава проблема, да са малко спокойни и да си починат след работа. Истината е, че родителят, е хубаво, поне в първо време да бъде с децата си в интернет, да им покаже хубавите места и съответно, как да се справят с лошите. Пак е въпрос на доверие и взаимност, която да се изгради между родителя и детето". Това каза експертът по онлайн комуникации Жюстин Томс. „Смятам, че е хубаво да знаем, къде са нашите деца, на какви игри играят, какво правят в този интернет", допълни тя. „Искам да кажа, че интернет е може би последният бастион на свободата, на свободата на словото и на свободата на изразяването. Тук, по-скоро, искам да обърна внимание на нещо съвсем различно. Когато казахме, че родителите трябва да подготвят децата си, аз искам да попитам - кой подготвя родителите? Тъй като родителите, в интерес на истината, в огромния случай, са виновни за навиците на децата си. Те копират поведението, под една или друга форма. И, когато те не ги заведат в светлите кътчета на интернет, самички, то по всяка вероятност е, защото те самите не знаят, кои са. Така че, по-скоро от там трябва да тръгва дървото от решения, буквално", коментира от своя страна експертът по киберсигурност Спас Иванов. „А, колкото до ограниченията, или не, когато един родител не е сигурен, какво трябва да направи, как да постъпи, кое е полезно за детето му или не е, има в интернет безкрайно количество инструменти, които изцяло автоматично, изцяло, благодарение на това, че са анализирани хиляди и милиони сайтове, по някой път, с тяхното съдържание, могат да дадат съвет на децата и на родителите, къде, какво да посещават и какво да не посещават, при това изцяло автоматично", каза още Иванов. КРОСС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 279
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 342
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 254
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 329
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 285
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.