4500 лв. глоба за шведа, който ритна камериерка в главата

Районният съд в Несебър призна за виновен и осъди на 4500 лв. глоба шведа Ралф Сундберг, който на 3 юни изрита в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг. Чужденецът ще трябва да плати и 583,83 лева разноски по делото и 30 лева за преводач, съобщи "Бургас Инфо". Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание. На влизане в съда днес Сундберг криеше лицето си и не пожела да отговаря на въпроси на журналисти. Адвокатът му припомни, че той е с чисто съдебно минало, не е осъждан и затова ще настоява съдът да определи административно наказание - глоба, предаде БНТ. Ралф Сундберг бе обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Още след ареста му шведът заяви, че е бил дрогиран и пиян и не помни нищо от случилото се, но съжалява много и няма обяснение как е могъл да направи такова нещо. 65-годишната камериерка Дияна Петкова от София бе със счупена челюст след инцидента. Според районните магистрати, това не е най-бруталният случай и е факт, че има по-тежки, но цялостното поведение на шведския турист от датата на събитието и начина на извършването му показват липса на елементарно човешко отношение. Сундберг така и не признал фактите, направил го е адвокатът му. По време на съдебното заседание днес адвокатът на шведа определи случая като 4-месечна съдебна сага. Според него срокът на проведеното разследване е неразумен и в противоречие с Европейската конвенция за защита правата на човека. Защитникът смята, че делото е можело да приключи в рамките на 14 дни с окончателен съдебен акт. Според него широкият обществен отзвук не е сред обстоятелствата, които съдът трябва да има предвид. Адвокатът поиска съдът да не се влияе от това дали случаят е даван по телевизията и е отразен от другите медии. Прокурор Радост Бошнакова пък го репликира, че прокуратурата защитава интересите на обществото, а и деянието е с висока обществена опасност. „Не е сложно, не е трудно лицата, които идват в България, да спазват определени норми и правила“, каза тя. Самият Ралф Сундберг заяви, че съжалява за случая и никога повече няма да посяга на човек. Той добави, че се е заблудил и помислил, че лаптопът му е откраднат и е бил под въздействие на алкохол. Максималният размер на глобата, която можеше да получи обвиняемият, беше 5000 лева. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 86
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 81
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 81
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 92
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.