« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Николай Тишев срещу нов закон за мрежите: Толерират се монополите

Приемането на нов законопроект за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура е необходимо от гледна точка на транспонирането на директива от май 2014 г., приета от Европейския парламент. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев. Той посочи, че тази директива касае, естествено, намаляване на разходи за разгръщане на високоскоростни електронни съобщителни мрежи (ЕСМ). Тишев изреди няколко проблемни според него члена. „В предложения законопроект има отстъпление, като се въвеждат неясни, донякъде противоречиви и лишени от практическа насоченост, разпоредби за определяне на цена за достъп и разполагане, като при спор се допуска търг. И сега, забележете, кой ще спечели – естествено, предложилият най-висока цена! Съгласно чл. 3, ал. 4 на проекта цените на мрежовите оператори отразяват всички разходи, които са свързани със съответната дейност, като едновременно с това ще има и методика за определяне на цената за достъп”, каза още Николай Тишев. Според него има и друг проблем, а именно предоставянето на предимство на националните оператори пред регионалните и местните при удовлетворяване на искане за разполагане на мрежи в ограничена инфраструктура е неправилно, тъй като, първо – искането ще касае определено населено място или район, а не цялата територия на страната. И второ – с предложената разпоредба се дава предимство на големите оператори пред малките и средните, като така се нарушава конкурентността в сектора. „Основно се толерират монополните организации като енергоразпределителните дружества и се дава пазарно предимство на монополиста на физическата инфраструктура за електронни съобщения, задължавайки останалите телекомуникационни предприятия да плащат непосилни цени за наем на подземните тръби на БТК. И затова, както каза колегата Данчев, ние на първо четене ще се въздържим”, каза в заключение Тишев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 208
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 239
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 191
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 235
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 206
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.