« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

”Тишина” от Симеонов и в зимните курорти

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов съобщи, че ще се търсят по-ефикасни мерки за борба с шума в курортите.Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. Вицепремиерът даде да се разбере, че проверките за нивата на шум ще продължат и в зимните курорти. През лятото вицепремиерът проведе акция "Тишина" в курорти по морето. Тогава среднощни проверки на Валери Симеонов спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура в дискотеки най-вече в Слънчев бряг. Той информира, че днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, като отбеляза, че те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й. Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото по думите му няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти. Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима. Работната група ще е към кабинета на вицепремиера Симеонов. Тя ще има консултативен характер и в нея са привлечени учени от сферата на туризма и представители на бизнеса. В отговор на въпрос във връзка с проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът заяви, че не е приемливо този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и проверки, защото това създава "рискове от репресии за неудобните". Попитан кога ще стане известно името на новия министър на здравеопазването, вицепремиерът напомни, че той се избира от квотата на ГЕРБ. В отговор на въпрос за започналите консултации за вот на недоверие към правителството вицепремиерът каза, че за него това не е важна тема. http://piccolo.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 173
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 210
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 225
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 229
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 204
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение