Четири дълги уикенда около празниците догодина

4 дълги почивни уикенда ще имат работещите догодина - 2018. Първата най-дълга почивка ни очаква през април, когато ще почиваме 4 дни за Великден. Няколко понеделника също ще са почивни, заради приетото решение на МС да се почива в понеделник, ако празничната дата се пада в събота или неделя. Това се отнася за Деня на Освобождението на България, Гергьовден и Деня на независимостта. Първият дълъг уикенд през 2018 г. ще бъде за 3-ти март, който се пада в събота. Така работещите ще получат три почивни дни – от 3-ти до 5-ти. Втората поредица почини дни ще месец по-късно, когато за Великден неработните дни ще са 4 – от 6-и април Разпети петък до 9-и април. Третият дълъг уикенд ще е в края на септември за Деня на независимостта, който следващата година е в събота. Последната възможност за дълга почивка работещите ще имат около коледните празници. Заедно с уикенда преди Рождество Христово неработните дни ще са 5, до 26-и декември. Рекорден брой почивни дни през настоящата 2017 година преброиха работодателите. По техни изчисления това ще доведе до над 1 млрд. лева пропуснати ползи за бюджета, по-ниски заплати и ще накара една четвърт от компаниите у нас да намалят производството си. Бизнесът лансира нова идея срещу почивните дни и поиска да се определи минимум от работните дни в годината, който да не бъде прекрачван. Асоциацията на индустриалния капитал в България изчисли, че почивните дни през тази година са рекорден брой – 117 срещу едва 248 работни и обяви 2017-та за най-мързеливата година в България. Догодина няма да е по-различна - работните дни през 2018 г. ще са 249. Последните празници за тази година След като отработването и сливането на почивните дни отпадна като практика, тази година ще почиваме с един ден повече по Коледа. 23 и 24 декември се падат в събота и неделя, а 25 и 26 са Коледа и официално се почива, но тъй като Бъдни вечер е в неделя, по новата схема ще се почива и в сряда на 27 декември. Така ни се падат цели 5 поредни почивни дни - от 23 до 27 декември. Около Нова година ще почиваме само три дни. 30 и 31 декември се падат събота и неделя, а 1 януари е понеделник. Вторник, 2 януари, е официален работен ден. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 80
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 78
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 78
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 90
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.