« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Решено: Всички работници, които не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат

Решено: Всички работници, които не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат България Мая Манолова
Работниците на фалирали предприятия ще могат по-лесно да получат забавените си заплати. Това стана факт след като мнозинството в пленарната зала прие предложенията на омбусмана Мая Манолова за промени в Кодекса на труда. С измененията се улеснява пътят на служители на фалирали фирми и предприятия към по-лесно и сигурно изплащане на заплатите. След като в края на миналия месец предложенията на обмудсмана Мая Манолова бяха отхвърлени в пленарната зала, днес те вече са факт. Всички работници, които през последните три години, не са си получили заплатите, вече ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на работници от фалиращи предприятия, каза Манолова. Тя подчерта, че вече ще бъдат забранено и няма да е възможно да се продават фирми на клошари с цел некоректни работодатели да избягат от своите работници и от това да им платят дължимото. "До тези промени се стигна заради усилената работа на народните представители. Това е законопроект, за който и аз като омбудсман съм положила най-много усилия, не беше лесно, минахме през всичко - дълги заседания, разговори, увещания през сълзи, заплахи, молби, но в крайна сметка се обединихме около тези текстове, които ще направят коледните и следващите празници за хората с неплатени заплати малко по-добри", коментира омбудсмана. Манолова посочи, че те няма да могат веднага да си получат парите, а този процес ще се развие в рамките на следващата година. Нито лев, който е дължим на работник, няма да бъде загубен, увери общественият защитник. По последни данни на Главна инспекция по труда неплатените възнаграждения са около 30 млн. лв., така че сумата, която ще трябва да плати Фондът за гарантиране на вземанията, няма да разклати стабилността му, допълни още общественият защитник. dariknews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 197
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 243
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 256
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 254
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 230
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение