Бизнесът: Поскъпването на тока е спекулативно

Цената на тока за бизнеса скача с до 60%. Неминуемите последствия от това ще доведат до поскъпването на услугите, продуктите, както и на бита. "Ние не приемаме тези цени за референтни! Те не са пазарни, а са резултат от спекулации, защото няма адекватна причина за повишението. Ние сме уникални. Бизнесът има по-скъпа цена от населението. А навсякъде покупката на едро е по-евтина от тази на дребно", заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред телевизия "България он ер". Според него решението на проблема се крие в прилагането на 4 мерки- да се увеличи предлагането, да се подобри регулирането, да се променят правилата за работа на борсата и Комисията за защита на конкуренцията да влезе адекватно в ролята си. Енергийният експерт и бивш член на КЕВР Еленко Божков поясни, че причината за скока на ел. енергията за бизнеса се дължи на 3 фактора. "Първо, много от търговците са сключили договори с малките потребители без да имат подсигурена енергия. Второ, някои търговци търсят начин да компенсират загубите си. А третата причина е просто картел на търговците на ток", отбеляза той. Велев посочи, че КЕВР не са виновни за случващото се, защото имало изкуствено създаден дефицит в енергията. Председателят на браншовата организация уточни още, че се очакват протести и не е изключено да поискат оставката на министъра на енергетиката. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургаските етнографи издирват вечерни тоалети от средата на миналия век

  • 22 Фев 2018
  • 25
Във връзка с подготовката на нова изложба РИМ – Бургас организира кампания за събиране на вечерни дамски тоалети и официални мъжки костюми, носени в периода от 30-те до 80-те години на ХХ век. Целта е да бъде представен по-пълно и цветно животът на нашия град в миналото.

Инициативен комитет с амбициозна програма за 1300 години от победата на хан Тервел над арабите

  • 22 Фев 2018
  • 30
Бургаски Инициативен комитет представи днес амбициозна програма за отбелязване на 1300 години от победата на кан Тервел над арабите. В него членуват вече над 40 общественици.

5 родителски групи ще подпомагат дейностите в бургаските училища

  • 22 Фев 2018
  • 33
Пет работни групи от родители на ученици в бургаските училища ще предлагат промени в наредбите и правилниците и ще подпомагат дейността на Община Бургас в сферата на образованието.

„Дея Спорт” записа своята девета победа

  • 22 Фев 2018
  • 13
В тренировъчно темпо волейболистите на „Дея Спорт” победиха с 3:0 /15:19, 25:20, 25:16/ гостуващия „Попово 09”. За момчетата на треньора Петър Дочев това е девета победа от десет мача, а с най-голям принос за бургазлии беше Костадин Николов, който записа 11 точки.

„Фрегата” този път не сгреши срещу НСА

  • 22 Фев 2018
  • 43
Добрата серия на трикратния шампион „Фрегата” продължи и в София. Момчетата на старши треньора Иван Радев победиха НСА с 24:22. След този трети пореден успех бургаският тим затвърди петото място във временното класиране на „А” РХГ – мъже. „Фрегата” е само на 3 точки от правото да играе в плейофите.