« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бизнесът: Поскъпването на тока е спекулативно

Цената на тока за бизнеса скача с до 60%. Неминуемите последствия от това ще доведат до поскъпването на услугите, продуктите, както и на бита. "Ние не приемаме тези цени за референтни! Те не са пазарни, а са резултат от спекулации, защото няма адекватна причина за повишението. Ние сме уникални. Бизнесът има по-скъпа цена от населението. А навсякъде покупката на едро е по-евтина от тази на дребно", заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред телевизия "България он ер". Според него решението на проблема се крие в прилагането на 4 мерки- да се увеличи предлагането, да се подобри регулирането, да се променят правилата за работа на борсата и Комисията за защита на конкуренцията да влезе адекватно в ролята си. Енергийният експерт и бивш член на КЕВР Еленко Божков поясни, че причината за скока на ел. енергията за бизнеса се дължи на 3 фактора. "Първо, много от търговците са сключили договори с малките потребители без да имат подсигурена енергия. Второ, някои търговци търсят начин да компенсират загубите си. А третата причина е просто картел на търговците на ток", отбеляза той. Велев посочи, че КЕВР не са виновни за случващото се, защото имало изкуствено създаден дефицит в енергията. Председателят на браншовата организация уточни още, че се очакват протести и не е изключено да поискат оставката на министъра на енергетиката. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С концерт честваха 122 години Тракийско дружество

  • 12 Ное 2018
  • 63
Тракийско дружество "Екзарх Антим I" отбеляза 122 години от своето основаване. С голям концерт тракийци честваха още една година от своята дълга история като работеща организация, която обединява бургаските тракийци и защитава тракийската кауза.

Златните астрофизици на България се прибраха с 5 медала от Международната олимпиада

  • 12 Ное 2018
  • 71
На летище София днес бяха посрещнати златните български ученици по астрофизика, които се прибраха от Китай с 5 медала от най-силното състезание в света за годината. И петимата ни състезатели взеха отличия.

Новият председател на Административния съд встъпи в длъжност

  • 12 Ное 2018
  • 68
Новият председател на Административен съд – Бургас Чавдар Димитров встъпи в длъжност. Това стана по време на официална церемония в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, административни ръководители на съдилища и прокуратури, съдии и съдебни служители.

Слаб сняг и зимни температури в края на седмицата

  • 12 Ное 2018
  • 66
Есента приближава календарния си край, който е след малко повече от две седмици. В синхрон с това, хубавото есенно време, което имахме през по-голямата част от сезона, приближава своя край след няколко дни.

Запорираха имуществото на Миню Стайков

  • 12 Ное 2018
  • 62
Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна - земеделски земи, жилища, сгради, съобщиха от прокуратурата.