Бизнесът: Поскъпването на тока е спекулативно

Цената на тока за бизнеса скача с до 60%. Неминуемите последствия от това ще доведат до поскъпването на услугите, продуктите, както и на бита. "Ние не приемаме тези цени за референтни! Те не са пазарни, а са резултат от спекулации, защото няма адекватна причина за повишението. Ние сме уникални. Бизнесът има по-скъпа цена от населението. А навсякъде покупката на едро е по-евтина от тази на дребно", заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред телевизия "България он ер". Според него решението на проблема се крие в прилагането на 4 мерки- да се увеличи предлагането, да се подобри регулирането, да се променят правилата за работа на борсата и Комисията за защита на конкуренцията да влезе адекватно в ролята си. Енергийният експерт и бивш член на КЕВР Еленко Божков поясни, че причината за скока на ел. енергията за бизнеса се дължи на 3 фактора. "Първо, много от търговците са сключили договори с малките потребители без да имат подсигурена енергия. Второ, някои търговци търсят начин да компенсират загубите си. А третата причина е просто картел на търговците на ток", отбеляза той. Велев посочи, че КЕВР не са виновни за случващото се, защото имало изкуствено създаден дефицит в енергията. Председателят на браншовата организация уточни още, че се очакват протести и не е изключено да поискат оставката на министъра на енергетиката. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Анкета

“Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света”. Това са думи на проф. Роже Бернар, но дали самите ние уважаваме достатъчно себе си и делото на Солунските братя?

Най-четени

Словения и Швеция спечелиха Европейското в клас 470

  • 26 Май 2018
  • 56
Последната решаваща гонка на Европейското първенство по ветроходство клас 470, чийто домакин беше Бургас от 16 до 24 май, изстреля на върха отбори от Словения и Швеция.

Грациите на „Олимпия” дублираха шампионската титла

  • 26 Май 2018
  • 57
Гимнастичките на клуб „Олимпия” спечелиха шампионската отборна титла при девойки младша възраст.

Три от три за ватерполистите на „Черноморец”

  • 26 Май 2018
  • 51
Регионалното първенство по водна топка за момчета до 11 години завърши с категорични победи за отбора на „Черноморец”.

Шампион с „Нефтохимик” дебютира с 6 точки срещу Китай в Лигата на нациите

  • 26 Май 2018
  • 55
Мъжкият национален отбор започна по най-добрия начин участието си във Волейболната лига на нациите. Българските волейболисти постигнаха трудна, но сладка победа над Китай с 3:2 (25:18, 18:25, 19:25, 25:17, 15:11) в първия си мач в Нинбо.

Васил Михайлов получи почетен "Аскеер"

  • 25 Май 2018
  • 80
За 28-ми път Фондация "Академия Аскеер" връчи своите награди за постижения в театралното изкуство. Церемонията по раздаването на престижните статуетки беше в театър "Българска армия", вчера, 24 май - Денят на българската писменост, просвета и култура.