« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Системата „AMBER Alert - изчезнало дете” или издирване чрез Facebook

Информация за изчезнали деца ще бъде разпространявана във Facebook. Системата се казва „AMBER Alert - изчезнало дете” и е свързана с приложение на социалната мрежа. Чрез нея от ГДБОП ще изпращат съобщение, съдържащо актуална снимка и информация за издирваното дете. Всички потребители на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от мястото, откъдето е изчезнало или отвлечено дете, ще получават съобщението. През 1996 година в САЩ било отвлечено малко момиченце, което излязло да кара колело с брат си. Няколко дни по-късно момиченцето било открито мъртво в близост до дома си, а убиецът все още не е открит. След смъртта на малката Амбър е създадена и системата „AMBER Alert - изчезнало дете”. България въвежда система за издирване на изчезнали деца чрез Facebook Основната цел е хората около всяко изчезналото дете да бъдат уведомявани, че то липсва и да могат да бъдат полезни, в случай че го видят. През годините системата не е спирала да се развива. Днес чрез нея потребителите на Facebook в радиус от 200 км от мястото, на което дете е изчезнало или е било отвлечено, ще получават актуална негова снимка, както и информация на колко години е и как е било облечено. България е 15-та страна, която се включва към приложението и то именно чрез Facebook. Откриха в гора изчезналото 2-годишно дете Началникът на отдел „Трансгранични престъпления” в ГДБОП Явор Колев коментира, че хората, които имат някаква информация за изчезнало дете, ще могат да се свържат с отдел „Киберпрестъпления” през цялото денонощие. „Нищо не трябва да си инсталирате. Ние всички имаме приложението Facebook на телефоните и таблетите си. В News Feed-а ще се появява съобщението на всички потребители в 200 километров обсег от мястото на изчезването на детето и всеки един от тях, когато го забележи, ще може да реагира”, посочи Колев. 13-годишният Мануел е жив и здрав, прибра се сам вкъщи Емили Вачер, която е директор на отдел „Сигурност“ във Facebook, коментира, че до момента чрез системата „AMBER Alert-изчезнало дете” в Щатите са намерени около 900 деца. „В САЩ в резултат на тази система за сигнализация повече от 900 деца са били успешно върнати при семействата им. От днес системата AMBER Alert и в България ще изпраща чрез Facebook апликацията сигнали директно на хората, които имат възможност да помогнат за търсене на деца”, каза Вачер. Всички хора, които имат информация за изчезнало дете, ще могат да сигнализират на телефон 02/9828353 или на 112. dariknews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 93
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 106
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 115
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 129
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 110
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение