Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини за средния пръст

Програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради това, че показа среден пръст на живо в ефира. Това се казва в официална позиция на генералния директор на медията Константин Каменаров. Повод за нея стана това, че в петък, като водещ на предаването "Още от деня", Кошлуков показа среден пръст срещу един от лидерите на екопротестите в защита на Пирин - Борислав Сандов. Така програмният директор демонстрира, че такъв жест е показал и един от демонстрантите пред сградата на телевизията, където също се проведе протест заради начина, по който тя отразява тези събития. Сандов се разграничи от този жест и коментира, че това е единична проява, вероятно провокация. Ето какво заяви Каменаров по този повод: "БНТ няма да допусне да бъде провокирана или употребявана в какъвто и да е политически или частен икономически интерес, заяви Константин Каменаров, генерален директор на Българската национална телевизия: Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината. Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия. Относно показването на неприлични жестове в ефир, БНТ категорично не толерира подобно поведение. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема". Междувременно от партия АБВ излязоха с позиция, с която настояха за отстраняването на Кошлуков заради "системното му манипулативно поведение от екрана на обществената медия" и политическо пропагандиране. От партията, създадена от Георги Първанов, призоваха за незабавна реакция от страна на УС на БНТ и СЕМ. Това е вторият скандал с Емил Кошлуков откакто зае ръководен пост в обществената телевизия. Неотдавна се стигна до протест срещу него, след като екипът на предаването "Денят започва с култура" го обвини в натиск. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 107
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 116
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 118
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 155
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 130
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.