Гимназист от Стара Загора върна пълна чанта с пари

Гимназист от Стара Загора върна пълна чанта с пари България Снимка: БТВ
18-годишният ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора Величко Донков намери чанта с пари и документи и ги върна. Младежът живее в дом за деца, лишени от родителска грижа. След училище той работи в голяма търговска верига. Точно там намира чантата с пари и документи. Не се поколебава и веднага я предава на охранител, съобщава БТВ. Притежателят на чантата се оказва бизнесмен. Забравил я, докато пазарувал в хипермаркета. „Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето. Това, което е направило е похвално. В чантата ми имаше едни неща, които според мен много голям процент от хората, ако бяха видели какво има вътре, биха се замислили дали да я върнат...”, разказва собственикът на чантата Иван Енев. А иначе, Величко е младеж като всички останали – когато не е на училище и на работа, обича да се събира с приятели, ритат топка. Има и любим футболист – Меси. „Това, което е Величко в момента, е благодарение изцяло само на себе си. През цялото време той е разчитал единствено на себе си и на възпитанието, което са му давали в дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа...”, категорична е класната му Яница Влаева. Той от петгодишен е в дом „Мария Терезия”. Като всички младежи, и Величко има мечта: „От малък исках да стана полицай, обаче не знам дали ще се получи”. Преди да разбере дали мечтата му може да се сбъдне, пред Величко стоят други задачи – догодина е абитуриент. Още отсега той събира пари за квартира. А добрата му постъпка ще бъде и запомнена, и възнаградена. Собственикът на загубената чанта е предложил работа на младежа. Жест към Величко обмислят и от училището, в което учи, както и от общината. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 97
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 101
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 88
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 128
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 89
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.