Студено с превалявания цяла седмица

През повечето дни на седмицата времето ще бъде по-студено от обичайното за втората половина на март. Ще преваляват дъжд и сняг. Днес ще бъде облачно. Ще превалява дъжд, в крайните северни райони - дъжд и сняг. Температурите ще бъдат от около нула градуса на север до 10-11 в крайните южни райони. В Северна България на места са възможни отново поледици, заради отрицателните приземни температури и валежа от преохладен дъжд. Температурният контраст между северната и южна половина на страната ще се запази и утре. Минималните температури ще бъдат от минус един в крайните северозападни райони до 10 градуса в крайните южни. През деня облачността ще бъде променлива, а превалявания от дъжд ще има само на отделни места. По-значителни количества ще има в Родопите. Дневните температури ще са в интервал от около 1-2 градуса на североизток до 14 в крайните южни райони. В сряда твърде динамичното време ще продължи. От запад облачността ще се вплътнява и през деня отново на много места ще превалява: по високите полета на запад, в северозападните и северни райони - мокър сняг, а на юг и югоизток - дъжд. Минималните температури ще са от около 1-2 на север и по високите полета до 10-11 в крайните южни райони. Дневните температури ще бъдат от 2-3 на северозапад и север до 17, 18 градуса в източните части на Горнотракийската низина и югоизточните райони. В четвъртък сняг ще вали в почти цялата страна без крайните южни и югоизточни райони.В Северна България и високите полета, включително Софийско, ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански. В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг над северните райони. Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса. В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски - до минус 6-7 градуса. По-съществено затопляне ще има едва в началото на следващата седмица. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 198
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 185
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 191
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 477
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 447
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.