« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България иска факти, за да реши да гони ли руски дипломат

От думите на зам.-външен министър се разбра, че по случая "Скрипал" България очаква химическия анализ на ОЗХО, за да реши дали да експулсира руски дипломат. Досега 25 държави са взели решения за изгонване на повече от 100 руски дипломати. Вчера премиерът Бойко Борисов реши да извика посланика ни в Москва за консултации. Това е стандартна процедура в ситуации като тази с отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, каза по Нова заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. "Исторически това е най-големият случай на експулсиране на дипломати в историята. Но не мисля, че можем да говорим за евентуален потенциален военен конфликт", изтъкна Георгиев. Той изрази надежда казусът да бъде разрешен на масата за преговори. "За нас са необходими още някои факти и обстоятелства за това да се стигне до крайната точка, в която да експулсираме руски дипломати от България. Трябва да се излезе с химически анализ и да се разследва откъде може да е взето това химическо вещество", допълни той. Организацията за борба с химическите оръжия към ООН (ОЗХО), в която членува и Русия, извършва такъв анализ и се очаква да се произнесе по случая "Скрипал" до няколко седмици. В същото време Георгиев подчерта, че страната ни е загрижена от случилото се във Великобритания. "Не мисля, че България може да се поставя в ситуация, в която да има съмнение с кого е солидарна. България многократно изрази, че е солидарна с Обединеното кралство. предвид всички наши партньорски и приятелски отношения", категоричен бе Георгиев. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 256
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 272
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 253
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 236
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 256
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.