« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Избягалите затворници са обявени за международно издирване

В момента продължава търсенето на избягалите затворници по няколко направления. Радослав Колев и Владимир Пелов са обявени за международно издирване. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от БНР и bTV. Той увери, че всички полицейски сили са ангажирани в търсенето, извършват се проверки и издирвателни дейности. Вчера следобяд осъдените Владимир Пелов и Радослав Колев успяха да избягат от Централния софийски затвор. Двамаа са преодолели съпротивата на 3-ма надзиратели, като са ги заплашили с нож и пистолет и са стреляли 3 пъти. „В такива случаи има методики, по които се работи. Към момента близките на избягалите са в полицейските управления, работи се с тях. Рано е още да правим заключения как се е случило. Имаме откъслечна информация как се е стигнало до там и какво се е случило вътре“, коментира Младен Маринов относно пропуските в охраната на Софийския затвор. След като излезли от затвора през централния вход, Пелов и Колев се качили на лек автомобил, който ги чакал в малката уличка. „Имали логистика и това нещо е организирано много добре. Присъдите са им големи, така че те са готови на всичко, за да не се върнат в затвора“, посочи Младен Маринов. Според него много бързо са се задействали всички системи за сигурност, включително Гранична полиция, а двамата бегълци са обявени за международно издирване. Той посочи, че при тази бърза реакция Владимир Пелов и Радослав Колев едва ли са стигнали много далеч извън столицата. Главният секретар на МВР предупреди гражданите, че двамата бегълци са изключително опасни, затова ако някой ги забележи в никакъв случай да не търси контакт с тях, а да сигнализира в полицията. "В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в Министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", завърши Младен Маринов. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 219
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 255
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 201
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 250
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 218
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.