« юли 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ВСС решава кой да е окръжен прокурор на Бургас

Утре в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предстои изслушване на бъдешия административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас. Изборът е първа точка от дневния ред на заседанието на 9 май. Двама са кандидатите за поста окръжен прокурор- Красимира Кателиева- и.ф. адм. ръководител окръжен прокурор на ОП - Бургас и Георги Чинев - прокурор в ОП- Бургас. Процедурата е сериозна и изключително важна, той като Бургас е стратегически район, и не е без значение какъв човек ще поеме важния пост на държавен защитник на града. „Компас“ няма да коментира личните качества на двамата кандидати. Ние ще ви запознаем с официалното Становище на Комисия по професионална етика към Прокурорската колегия на ВСС. Документите са публични, поместени на сайта на съда. Георги Чинев спазва етичните правила на Етичния кодекс на магистрата. Той „не се поддава на натиск, заплахи и стимули“. Работи добросъвестно и обективно, без да допуска чуждо или собствено влияние. Поради това Комисия по професионална етика счита, че Чинев е независим магистрат. Той е квалифициран и добре подготвен, като познава българското право и правото на Европейския съюз. За него няма сигнали да е нарушавал правилата на етичните норми. Срещу Чинев няма проверки и образувани производства в Специализираното междуведомствено звено за разследване на корупция. Няма сигнали и до Инспектората на ВСС. В служебната му кариера не е имало сигнали, жалби или други проверки относно дейността му като прокурор. През последните пет години не са му налагани административни наказания. През 2010 г. за него е подаден сигнал по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, че той и сестра му са прокурори в Районна прокуратура Бургас. Комсията към ВСС е установила, че няма данни за конфликт на интереси. Не са констатирани несъотвествия между подадените от Чинев декларации пред Сметната палата и имотното му състояние. Красимира Кателиева спазва принципите на Етичния кодекс на матистрата. Тя е „безпристрастна и справедлива.. всеотдайна и отговорна в работата си и служебните си контакти“. Според становището магистратът е „емоциално стабилна и търпелива“. Тя добре взаимодейства професионално с колегите от окръжните и районни прокуратури и разследващите органи. Срещу Кателиева няма образувани дисциплинарни производства. Има подаден сигнал до Комисията по професионална етика през 2017 г. Становището на Комисията е изпратено до Апелативния прокурор за сведение. Срещу нея са подадени два сигнала до ВКП през 2009 г. и 2011 г., но след извършени проверки не са констатирани нарушения. Сигнал за нея е бил подаден през 2013 г. и до Специализираното междуведомствено звено за разследване на корупция, което е отказало да образува досъдебно производство. През последните пет години не са й налагани административни наказания. Не са констатирани несъотвествия между подадените от Кателиева декларации пред Сметната палата и имотното й състояние. Желаем успех и на двамата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Изгониха Мая Манолова от тристранката

  • 17 Юли 2018
  • 46
Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не допуснаха омбудсмана Мая Манолова да присъства на заседанието им. Бизнесът бе съгласен, ако някой признае Манолова за член на своята делегация. Синдикатите обаче бяха категорично против.

Ограничават камионите по ул. "Крайезерна"

  • 17 Юли 2018
  • 42
Допълнителни мерки ще осигуряват безопасния трафик и предотвратяването на задръствания от тежкотоварни камиони по ул. "Крайезерна" по време на активния летен сезон.

По родните места на тракийци в Мала Азия

  • 17 Юли 2018
  • 100
Пътешествие до Мала Азия организираха бургаските тракийци от дружеството "Екзарх Антим I". Крайната му цел бяха група турски села - Урумче, Чаталтепе и Коджабунар, от които навремето са били принудени да бягат цели родове българи.

Санират бившата Трета поликлиника

  • 17 Юли 2018
  • 46
Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ДКЦ II - бившата Трета поликлиника - получи официално одобрение. Очаква се да бъде осигурено необходимото финансиране, за да стартират строително-монтажните дейности.

Длъжници се разделиха с оборота си от заведения по морето

  • 17 Юли 2018
  • 48
Екипи от данъчни и публични изпълнители от териториалната структура на НАП извършиха изненадващи проверки на търговски обекти по Южното Черноморие, които се стопанисват от фирми неплащащи просрочените си задължения към приходното ведомство.