« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Васил Михайлов получи почетен "Аскеер"

За 28-ми път Фондация "Академия Аскеер" връчи своите награди за постижения в театралното изкуство. Церемонията по раздаването на престижните статуетки беше в театър "Българска армия", вчера, 24 май - Денят на българската писменост, просвета и култура. Министърът на културата Боил Банов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов бяха патрони на събитието, което беше отбелязано с празничния спектакъл "Театърът - моята страст". Големият актьор Васил Михайлов беше удостоен с наградата за цялостен принос към театралното изкуство. "Хайдути много, воеводи няма" - казва във видеоклипа, с който беше представен, Васил Михайлов. "С радост бих отстъпил място на младите, но, докато започнат да играят войводи, трябва да изиграят много четници - сподели още актьорът и призна, че винаги е искал да играе малкия човек, но все му давали роли на царе. - Човек и добре да живее, го докарва до цялостен принос". Той каза, че има четири празника - наградата, 24 май, 80-годишнината си и най-големия - турнетата из цяла България, където хората посрещат трупата на Военния театър с много любов, цветя и песни. Обсъжданият напоследък артист Захари Бахаров, заради изявата му като водещ и на малкия екран, беше в компанията на съпругата си Дияна на събитието, на което бе награден за главна мъжка роля в моноспектакъла "Чамкория" - постановка на Явор Гърдев. Колежката му Мария Стефанова, която се завърна, след 25 години отсъствие, на сцената на Народния театър "Иван Вазов", беше почетена с "Аскеер" за водеща женска роля спектакъла "Три високи жени" от Едуард Олби на Стефан Спасов. "Не знаете какво щастие е за мен да съм отново сред вашата бурна младост, сред вашия талант и щедрост - обърна се към колегите си актрисата и им благодари. - Поклон на прекрасната публика и нека да пребъде българският театър". Журито определи още десет театрали, които получиха статуетки "Аскеер", създадени от Георги Чапкънов, предава БТА. За изгряваща звезда тя отиде при Веселин Петров за ролите на Труфалдино и Панталоне в "Кралят Елен". Малин Кръстев бе награден за поддържаща мъжка роля, в ролята на Дани Тейлър в "Зимата на нашето недоволство". "Аскеер" за поддържаща женска роля взе Ана Пападопулу за ролята на Бърди в "Лисичета". Статуетката за сценография отиде при Марина Райчинова за спектакъла "Франкенщайн". Нина Пашова беше почетена за костюмография, а за театрална музика - Петър Дундаков. Режисьорът Иван Пантелеев беше оценен за "NеоДачници" - постановка, която се окичи с престижното отличие и за най-добро представление. Честта да получи приз са съвременна българска драматургия се падна на "Цветът на дълбоките води" от Оля Стоянова. https://www.dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 80
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 91
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 102
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 111
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 99
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение