« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Румен Радев: За корупция у нас се говори много, но се прави малко

За корупция в България се говори много, но се прави малко. Това каза президентът Румен Радев. Държавният глава откри международна конференция на тема: „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията“. Форумът се провежда под негов патронаж, а на него се обсъжда опитът на различните европейски държави в борбата с това явление, съобщава БНТ.   "За корупция в България се говори много, но, според мен, се прави твърде малко, а напоследък даже и още по-малко се говори. Многократно съм призовавал за необходимостта от всеобхватни мерки, всеобхватен подход за противодействие на корупцията, а това ще рече широкомащабни законодателни инициативи, фокусирани върху основно разкриването, пресичането и разследването на корупционни схеми в реално време, не в миналото. Концентрирани върху безкомпромисното наказателно преследване на отговорните лица. Върху превенцията и профилактиката. Настоявал съм за единен и истински независим орган, съчетал в себе си широк спектър на експертиза, компетенции и правомощия", заяви държавният глава по време на форума. Според него силният интерес на представителите на различните институции към днешната конференция е добър знак и показва желание за справяне с проблема. „Необходимостта от фокусирането на общественото внимание върху проблемите на корупцията е много важно“, подчерта държавният глава и допълни: „За корупцията няма почивен ден. Оставена без обществено внимание и без мерки, тя се разраства като раково образование“. http://glasove.com/  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изложба „Лазари в Еркеч“ ще представи еркечката лазарска красота

  • 18 Апр 2024
  • 0
По случай един от най-цветните пролетни празници – Лазаровден Община Поморие организира изложба на известния български фотограф Асен Великов.

Две коли пропаднаха на улица "Антим Първи" във Варна

  • 18 Апр 2024
  • 10
Две коли пропаднаха рано тази сутрин на улица "Антим Първи"7 в центъра на Варна. Причината е проливният дъжд, който е с количество 17 литра на квадратен метър.

ОБЩИНА БУРГАС С ПРИЗИВ КЪМ ДЪРЖАВАТА ЗА ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА РЕПУБЛИКАНСКИЯ ПЪТ ДО КВ. „САРАФОВО“

  • 18 Апр 2024
  • 76
Шосето от Бургас до кв. „Сарафово“ е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата.

80 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА КАЗАНЛЪШКАТА ГРОБНИЦА

  • 18 Апр 2024
  • 83
На 19 април се навършват 80 години от откриването на Казанлъшката гробница.

Община Варна ще помогне за осигуряване на противопожарен екип в КК „Златни пясъци“ за летния сезон

  • 18 Апр 2024
  • 67
Подготовката на летния сезон бе обсъдена по време на първото заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма