От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи

Инициали, съвпадащи с имена на политици, се обсъждат от участниците в специалните разузнавателни средства (СРС) по делото срещу кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева. Части от записите бяха изнесени днес в съда от Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. И двете са арестувани по обвинение, че са поискали 500 хил. евро и са взели 70 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин. От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи В разговор между двама мъже, описани като В. и и Д. се провежда следният разговор: В: Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая такива Иванчеви ще се появят из цяла София? Д: Ще се появят, както си говорихме. Да ти кажа, това е изключително опасно. В: Ми те ще се появят на държавно ниво. Трябва да вземем мерки. В друг разговор пък двамата участници се питат какво ще правят, ако Иванчева не вземе подкуп. "Тогава ще я разходим до Витоша", отговаря участник, описан като В. Другият му отговаря: "Да, ще й пратим командоси, ще бъде бутната към..." След това първият говорещ казва: "По-добре бизнес, отколкото сила". В СРС-тата по делото наистина има разговори за политически лица, призна един от прокурорите по разследването Тихомир Стоев. Според него обаче разговорите били общи. "Има разговори, касаещи определени политически фигури, без да ги посочвам кои са, но това е коментирано между самите обвиняеми лица. Те са си ги говорели помежду си, не, че от тези разговори става ясно някаква зависимост", заяви той. Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Причината - нови доказателства по корупционната афера в общината, с които двете искат да се запознаят, съобщи БНР. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Фиш със залепване - какви са проблемите и как да се защитим?

  • 22 Юни 2018
  • 43
Българският законодател, в стремежа си да облекчи събираемостта на глобите, да облекчи администрацията и да разтовари съда, заедно с въведената необжалваемост на глобите до 50 лв, е създал едно странно правно творение наречено Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство, издаден в отсъствие на нарушителя.

Пожарната със съвети заради влошаване на времето

  • 22 Юни 2018
  • 46
Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" пусна указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане на допълнителни превантивни мерки, за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората.

Еньовден в Бургаския музей

  • 22 Юни 2018
  • 49
Регионален исторически музей Бургас кани всеки, който вярва в магията на слънцето и омайните билки, да дойде в двора на Етнографската експозиция на ул. Славянска 69 на Еньовден- 24 юни, неделя в 11:00 ч.

Кметът Димитър Николов разпореди проверка дали плажовете в Бургас са достъпни за хора с увреждания

  • 22 Юни 2018
  • 45
По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка дали плажовете в Бургас са достъпни за хора с увреждания. Нейната цел е да се гарантира правото на достъп до морето на всеки един гражданин.

Жълт код за пет области, предупреждават за валежи и гръмотевични бури

  • 22 Юни 2018
  • 39
Днес в сутрешните часове ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до незначителна. Около обяд, под влиянието на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната част от страната, а привечер и в Източна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.