От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи

Инициали, съвпадащи с имена на политици, се обсъждат от участниците в специалните разузнавателни средства (СРС) по делото срещу кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева. Части от записите бяха изнесени днес в съда от Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. И двете са арестувани по обвинение, че са поискали 500 хил. евро и са взели 70 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин. От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи В разговор между двама мъже, описани като В. и и Д. се провежда следният разговор: В: Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая такива Иванчеви ще се появят из цяла София? Д: Ще се появят, както си говорихме. Да ти кажа, това е изключително опасно. В: Ми те ще се появят на държавно ниво. Трябва да вземем мерки. В друг разговор пък двамата участници се питат какво ще правят, ако Иванчева не вземе подкуп. "Тогава ще я разходим до Витоша", отговаря участник, описан като В. Другият му отговаря: "Да, ще й пратим командоси, ще бъде бутната към..." След това първият говорещ казва: "По-добре бизнес, отколкото сила". В СРС-тата по делото наистина има разговори за политически лица, призна един от прокурорите по разследването Тихомир Стоев. Според него обаче разговорите били общи. "Има разговори, касаещи определени политически фигури, без да ги посочвам кои са, но това е коментирано между самите обвиняеми лица. Те са си ги говорели помежду си, не, че от тези разговори става ясно някаква зависимост", заяви той. Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Причината - нови доказателства по корупционната афера в общината, с които двете искат да се запознаят, съобщи БНР. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ДЕЙСТВА НАЙ- СЪВРЕМЕННАТА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 2
Kметът на Несебър Николай Димитров, директорът на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на РУ Несебър представиха надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на общината.

Близо 36 000 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

  • 28 Мар 2024
  • 29
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец - от началото на март до момента. Над 8100 са заявили желанието си да ограничат достъпа си до хазартни игри от началото на годината, а от възобновяване на регистъра през 2022 г. до сега вписаните в него са почти 36 000 души.

Държавно ловно стопанство "Тунджа" дарява фиданки на жителите на Ямбол за Седмицата на гората

  • 28 Мар 2024
  • 24
По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и работници и „Седмица на гората“, която отбелязваме традиционно в първата седмица на април, Държавно ловно стопанство „Тунджа“ предоставя безвъзмездно фиданки на гражданите на Ямбол.

„Има такъв народ“ върна неизпълнен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи

  • 28 Мар 2024
  • 32
„Има такъв народ“ (ИТН) върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи.

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 64
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.