« май 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи

Инициали, съвпадащи с имена на политици, се обсъждат от участниците в специалните разузнавателни средства (СРС) по делото срещу кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева. Части от записите бяха изнесени днес в съда от Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. И двете са арестувани по обвинение, че са поискали 500 хил. евро и са взели 70 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин. От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи В разговор между двама мъже, описани като В. и и Д. се провежда следният разговор: В: Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая такива Иванчеви ще се появят из цяла София? Д: Ще се появят, както си говорихме. Да ти кажа, това е изключително опасно. В: Ми те ще се появят на държавно ниво. Трябва да вземем мерки. В друг разговор пък двамата участници се питат какво ще правят, ако Иванчева не вземе подкуп. "Тогава ще я разходим до Витоша", отговаря участник, описан като В. Другият му отговаря: "Да, ще й пратим командоси, ще бъде бутната към..." След това първият говорещ казва: "По-добре бизнес, отколкото сила". В СРС-тата по делото наистина има разговори за политически лица, призна един от прокурорите по разследването Тихомир Стоев. Според него обаче разговорите били общи. "Има разговори, касаещи определени политически фигури, без да ги посочвам кои са, но това е коментирано между самите обвиняеми лица. Те са си ги говорели помежду си, не, че от тези разговори става ясно някаква зависимост", заяви той. Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Причината - нови доказателства по корупционната афера в общината, с които двете искат да се запознаят, съобщи БНР. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Стотици милиони ще струва на руската ВТБ ”българската измама” с Виваком

  • 20 Май 2019
  • 92
Компаниите Empreno (BVI) и LICT (Люксембург), собственост на руския бизнесмен Дмитрий Косарев от 2016 година оспорват във Висшия съд в Лондон продажбата на българския оператор Виваком.

Започва ремонт на ул. „Хан Крум“, ще има промени в движението

  • 20 Май 2019
  • 63
Временна организация на движението ще бъде въведена на ул. "Хан Крум". Причината за това е извършването на ремонт на пътната настилка. Той ще протече на три етапа в участъка от ул. "Цар Петър" до ул. "Уилям Гладстон".

Изложбата „И нему да бъде слава и чест, и почит..." показва съвременната българска иконопис в Казиното

  • 20 Май 2019
  • 61
Изложбата " И нему да бъде слава и чест, и почит..." се състои от 6 оригинални икони на съвременни български иконописци и 15 постера, възпроизвеждащи образите на Кирил и Методий, техните ученици и княз Борис, пречупени през авторския поглед на художници от края на XIX и първата половина на XX в.

Виртуозите от „Ангел Заберски Биг Бенд“ ще превърнат 13 юли в незабравима бургаска вечер

  • 20 Май 2019
  • 64
Виртуозите от "Ангел Заберски Биг Бенд" ще превърнат 13 юли в незабравима морска вечер. Това е датата на тяхното участие във фестивала "Джаз в Бургас".

До обяд слънце, следобед дъжд

  • 20 Май 2019
  • 66
Ще обхванат последователно Западна България, а след това и централните райони на Дунавската равнина. Има условия за бурна гръмотевична активност и градушки. Температурите през деня – от 23 до 28 градуса.