« август 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи

Инициали, съвпадащи с имена на политици, се обсъждат от участниците в специалните разузнавателни средства (СРС) по делото срещу кмета на столичния района "Младост" Десислава Иванчева. Части от записите бяха изнесени днес в съда от Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. И двете са арестувани по обвинение, че са поискали 500 хил. евро и са взели 70 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин. От СРС-тата срещу Иванчева излязоха инициали на политици и заплахи В разговор между двама мъже, описани като В. и и Д. се провежда следният разговор: В: Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая такива Иванчеви ще се появят из цяла София? Д: Ще се появят, както си говорихме. Да ти кажа, това е изключително опасно. В: Ми те ще се появят на държавно ниво. Трябва да вземем мерки. В друг разговор пък двамата участници се питат какво ще правят, ако Иванчева не вземе подкуп. "Тогава ще я разходим до Витоша", отговаря участник, описан като В. Другият му отговаря: "Да, ще й пратим командоси, ще бъде бутната към..." След това първият говорещ казва: "По-добре бизнес, отколкото сила". В СРС-тата по делото наистина има разговори за политически лица, призна един от прокурорите по разследването Тихомир Стоев. Според него обаче разговорите били общи. "Има разговори, касаещи определени политически фигури, без да ги посочвам кои са, но това е коментирано между самите обвиняеми лица. Те са си ги говорели помежду си, не, че от тези разговори става ясно някаква зависимост", заяви той. Специализираният апелативен съд отложи за втори път решението си по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Причината - нови доказателства по корупционната афера в общината, с които двете искат да се запознаят, съобщи БНР. http://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Парламентът ще заседава извънредно заради "Олимпик"

  • 20 Авг 2018
  • 20
Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното събрание на 21 август, вторник. То е насрочено за 13.00 часа, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Патриоти под пагон с голям жест на тракийския събор

  • 20 Авг 2018
  • 26
Има една "тайнствена" организация от 15 години, за която се говори и пише, какво ли не. Под сурдинка им викат "рамбовци" в уважителен тон разбира се. Това е Съюзът на българските командоси. Всъщност в СБК няма нищо тайнствено.

Адвокатите ще са длъжни да се обучават най-малко 8 часа годишно

  • 20 Авг 2018
  • 32
За поддържане и повишаване на квалификацията си адвокатите ще са длъжни всяка година да участват в обучение за не по-малко от 8 учебни часа в избрана от тях форма и тематика.

Детска градина в Бургас извади креватчетата на децата в двора

  • 20 Авг 2018
  • 30
Детска градина "Детелина" в бургаския к-с "Славейков" прилага иновативен подход при отглеждането на своите възпитаници.

Вижте кой е новият шеф на Агенцията по вписванията

  • 20 Авг 2018
  • 32
Със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева, считано от днес на поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е назначена Габриела Козарева.