« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Антимафиоти спряха сайтове за продажба на фалшиви стоки

Служители на специализирания отдел Киберпрестъпност при ГДБОП и полицаи от Бургас са преустановили функционирането на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg. Чрез тях е извършвана незаконна търговска дейност на стоки, които са обект на изключително право на защитени търговски марки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването е установило, че разпространението на фалшивите стоки чрез сайтовете е ставало успоредно и с продажби чрез магазини и фирми на територията на курорта Слънчев бряг. Антимафиотите са иззели от търговските обекти и от частни адреси голямо количество стоки, за които няма сключен договор с притежателите на изключителното търговско право на защитените марки. Конфискувани са над 600 артикула, носещи отличителните белези на световни търговски марки: "Louis Vuitton", "Michael Kors", "Guess", "Disney", "Puma", "HUGO BOSS", "Nike", "Adidas" и други. Действията на ГДБОП са резултат от прилагането на стратегията за противодействия на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права. В резултат през май 2018 г. България беше извадена от т.нар. "черен списък - 301" за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ, се казва още в официалното съобщение на МВР. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 66
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 79
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 87
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 87
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.