« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Предстои драстично намаляване на таксите за парични преводи в евро

Таксите за парични преводи в евро от и към България ще намалеят драстично. В момента те са най-високите в целия Европейски съюз, но с регламента, по който съм докладчик за Европейския парламент, ще ограничим банките да използват такси за преводи в евро, равни на тези за вътрешните преводи в лева. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на представянето на доклада си в Комисията по парични и икономически въпроси на Европарламента. "В момента в Европа има две категории потребители на платежни услуги - тези в Еврозоната, за които преводите в евро са много ниски или нулеви, и тези в страните извън Еврозоната, които плащат доста високи такси. Според изследване на Делойт, банките в България поддържат най-високите такси в ЕС за получен превод в евро - между 30 и 60 лева за превод от 10 евро. С предложенията в моя доклад ще допринесем за еднакво третиране на всички европейски граждани и бизнеси, което ще доведе до почти 1 милиард евро спестявания на европейците на година," обясни Ева Майдел. Българският евродепутат предлага и засилване на регулацията при плащане с карта или теглене на пари от банкомат в чужбина. Потребителите да имат повече информация при какъв курс се обменят парите им и да имат право на избор, ако има различни възможности за превалутиране. Докладът на българския евродепутат беше приет положително от повечето политически групи в Европарламента. Предстоят преговори по поправки на други евродепутати и гласуване на финалния текст от Европейския парламент през ноември. Очаква се регламентът да влезе в сила през първата половина на 2019 г. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 11
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 54
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 60
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 60
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.