« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сняг и дъждове през почивните дни

Още днес облачността от югозапад, отначало средна и висока, ще започне да се увеличава. Преваляванията ще започнат утре. Днес максималните температури ще достигнат 3 до 8 градуса, за София около 3, 4 градуса. До залез слънце облачността ще обхване по-голямата част от страната, без североизточните райони. През нощта от югозапад ще започнат превалявания от слаб сняг. Утре преди обяд слаб сняг ще вали над Западна България, а по-късно около обяд превалявания ще има и в източните райони, но там те ще бъдат от слаб дъжд. Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня стойностите ще достигнат интервала от 3,4 до 9 градуса. Утре след обяд ще вали над Северна и част от Източна България. Във височина от юг постепенно ще се пренася по-топъл въздух и почти навсякъде снегът ще премине в дъжд. Изключение ще бъдат само северозападните райони, където ще вали сняг, мокър сняг и дъжд, като са възможни и временни преминавания от една фаза в друга. По високите части на планините ще вали сняг. В събота затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат в широки граници от 1 градус в крайните северозападни райони до 8, 9 по Южното Черноморие. Ще превалява дъжд, предимно слаб, в източните и северни райони. Дневните температури ще бъдат от около 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 13-14 градуса на югоизток. В неделя преваляванията ще спират, но преди това е възможно за кратко сняг да превали, освен на запад и на места в останалата част на страната. Съществена снежна покривка, в северозападните райони, сегашните сценарии на моделите не предвиждат да се образува. Следва да се има предвид, че процесите на Балканите от утре до неделя ще бъдат доста сложни, а страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и утре са възможни корекции в прогнозите най-вече за неделния ден. Следете актуалните ни анализи. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 210
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 243
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 193
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 239
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 208
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.