Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни

До края на месеца на всеки граничен пункт ще има терминали за купуване на винетки. В момента ги няма. До седмица - ще влязат в онлайн вариантите и всички езици, които ги има в терминалите. До момента ги няма. В областните пътни управления и в офисите на А1 може да се купи електронна винетка на гише, казаха от ТОЛ-управлението в Агенция "Пътна инфраструктура" на пресконференция по темата. Системата за електронните винетки се развива по график, това е най-сложната система в реално време, която работи в България, казаха от ТОЛ-управлението на АПИ. Според тях се полагат всички усилия да няма проблеми, системата е въведена успешно на 1 януари, развива се и обогатява функционално всеки ден. Има график за въвеждане на допълнителни функции, който се спазва, твърдят от АПИ. "Към момента няма глоби. От днес спираме механизма за спиране за конвертиране на винетките, защото системата показва, че има нередности. Имаме например 168 винетки, конвертирани за един автомобилен номер", казаха експертите. Според тях, това са реални данни, които показват, че потребителите се опитват да видят как системата ще реагира. А това обезсмисля процеса на конвертиране. Според шефа на ТОЛ-управлението Антон Антонов, глоби ще има от 15 януари. От 7 януари винетки ще се купуват от Български пощи и бензиностанции в брой на гише, допълни той. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 54
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 65
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 54
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 58
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.