Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора и Ди Киро

Двама души са задържани за кражбата на картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров. Намерени са и 10 от картините, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерски съвет. Общо 16 картини бяха откраднати от къща на столичния бул. "Сливница", собственост на Павел Антонов - син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора. Изчезналите платна не са застраховани. Вчера Павел Антонов обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като е бил извън България. По думите на собственика на картините, откраднати са 5 картини на Майстора, 9 на Димитър Киров и две на други художници. По-рано днес внукът на известния художник Цанко Лавренов - Лаврен Петров коментира пред bTV, че откраднатото вече няма особени шансове да бъде пласирано, след като кражбата е добре известна от медиите. Галеристът обаче предупреди, че именно заради това крадците може да унищожат безценните платна. "Тази кражба не е била насочена към тези конкретни картини. Тези произведения биха били ценни на пазара, но нямат висока стойност, когато са откраднати в България. Не мисля, че има чак толкова малоумни колекционери, които биха поръчали такова нещо", посочи Лаврен Петров. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 115
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 102
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 99
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 107
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 62
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.