"Нестле" във Варна удря кепенците

Компанията за сладоледи и замразени храни "Фронери" преструктурира бизнеса си в България, се казва в официално съобщение на дружеството, собственост на швейцарската компания "Нестле" и британската R&R. Промяната включва затваряне на фабриката във Варна, в която работят 72 души. "Ние сме твърдо решени да продължим да работим и да се развиваме на българския пазар.Но, за да поддържаме растежа и да запазим конкурентоспособността си на местно равнище, трябва да преосмислим бъдещето на нашата фабрика във Варна", съобщават от компанията, която обещава "на всички засегнати пакети с обезщетения, които надвишават законовия минимум. На част от служителите, които имат интерес, ще бъде предложена и възможност за преместване в други фабрики на Фронери в чужбина", пишат от компанията. "Фронери" предприе стъпки, за да гарантира, че българският пазар ще продължи да бъде снабдяван безпроблемно с продукти на компанията. Компанията продължава да има около 90 служители в страната в области като продажби, маркетинг, доставки и финанси. Компанията продължава да развива бизнеса си в България и ще продължи да инвестира в увеличаване на консумацията на сладолед в България като лидер на пазара", се казва още в съобщението. "Фронери" управлява бързоразвиващ се международен бизнес с фокус върху производството, дистрибуцията и продажбата на сладолед и замразени храни. Създадена през 2016 г. като съвместно предприятие между R & R и Nestlé, компанията е вторият по големина производител на сладолед в Европа и третият в света. С приходи от € 2,5 млрд. (2017) и над 10 000 служители "Фронери" присъства в над 20 страни в цял свят. "Нестле" работи във Варна от 2006 г., когато швейцарската компания купи сладоледената фабрика, която има годишен капацитет 20 млн. литра и е лидер на българския пазар с дял от около 40%. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 72
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 71
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 72
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 85
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.