« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Румен Радев формира Съвет за стратегическо развитие на България

Президентът Румен Радев формира Съвет за стратегическо развитие на България. По време на пресконференцията си за 2 години от встъпване в длъжност той обяви, че в структурата ще участват "интелектуалци и специалисти", които ще представят "алтернативи на социалния блокаж, на икономическия и идеен застой. Държавният глава съобщи новината, след като в словото си преди това разкритикува тежко управлението на страната. Той мина през всички теми, които предизвикаха напрежение между него и правителството през първите 2 години на мандата - от многобройните случаи на наложено вето до избора на нови изтребители. Румен Радев изрази опасения за загуба на национален суверенитет, отдалечаване "дори от Копенхагенските критерии за приемане в Европейския съюз" и се възмути от това, че "икономическият растеж е сред най-ниските в Източна Европа", като това "стабилно ни закотвя на дъното". По думите на президента, натрупването на негативни фактори извежда необходимост от отговорни и идейни хора, които да заслужат властта. Така дойде моментът, в който Румен Радев оповести новината: "Който иска да управлява, трябва да предложи високообразовани и почтени хора. Заради това формирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и специалисти. Той ще трябва да предложи алтернативи на институционалния блокаж и на икономическия и идеен застой на страната. Съставът на Съвета ще бъде обявен с указ в идните дни." Очаква се в близките дни да стане ясно дали в състава на въпросните високообразовани и почтени хора влизат интелектуалците, които неотдавна формираха сдружение "Единение". Под председателството на академик Стефан Воденичаров, през ноември миналата година група учени, интелектуалци, общественици и бизнесмени се събраха в Народния театър, за да обсъдят стратегия за бъдещето на България. Участието на фигури като историка акад. Георги Марков, писателя акад. Антон Дончев, математика акад. Благовест Сендов и други популярни личности, които нееднократно са изразявали симпатии към Румен Радев, предизвика вълна от спекулации за подготвяно създаване на т.нар. "президентска партия". / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 282
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 344
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 256
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 332
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 289
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.