« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Спецпрокурори влизат в кабинета на Банов още днес

Прокурори от Специализираната прокуратура още днес ще бъдат в кабинета на министъра на културата Боил Банов. Екип от трима прокурори ще стартира днес проверката. Министърът ще бъде разпитан и ще бъде иззета цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект "Ларгото", културно комуникационен комплекс "Сердика" 2- 3 етап. Това съобщи говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. По-рано от Прокуратурата бе съобщено, че главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по случая за опростена неустойка от 700 000 лева на изпълнител на ремонт на Ларгото и разпореди проверка. Тя добави, че все още сигнал в прокуратурата не е постъпил от Елена Йончева и се очаква това да стане по-късно днес. Ще бъдат снети обяснения от всички лица, които имат информация по случая, за да бъде изяснено това, което ни е необходимо да решим дали да започем наказателно производство, заяви Арнаудова. Когато прослушахме тези записи, рапознахме гласове на хора, които считаме за автори на престъпленията. Ще поканим тези хора на разговор, уточни говорителят на главния прокурор. Фактът, че главният прокурор се самосезира, е законен довод за започване на проверка. Полалагаме максимални усилия максимално бързо да стигнем до извод има ли престъпление или не. По този начин действахме и когато имаше сигнал от тримата представители на ГЕРБ за г-жа Елена Йончева, каза още Румяна Арнаудова. Арнаудова увери, че записа, който бе пуснат от Йончева, ще бъде иззет като доказателство, ще бъде назначена експертиза за автентичността му, за да се установи дали може да бъде използван като годно доказателство. Ще трябва да се установи и кои са тези които са говорили на този запис. "Разпознаваме и други гласове в този запис. Имайте уверението, че всички замесени ще бъдат разпитани", каза прокурорката. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 230
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 271
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 210
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 264
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 230
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.