Цацаров поиска от ДАНС всички сметки, инвестиции и имоти в чужбина на властимащите

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация (включително и от финансовото разузнаване) за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица. Това искане главният прокурор отправи в писмо до председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Каква информация точно поиска Цацаров от ДАНС: банкови сметки в чужбина, недекларирани по съответния ред; участие в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния ред; притежавани недвижими имоти и (или) друго имущество на значителна стойност, недекларирано по съответния ред; извършени разходи и инвестиции в чужбина, които не са декларирани по съответния ред. Във връзка с имотните скандали от последния месец Цацаров вече възложи на ГД "Национална полиция" документална проверка за ползването им по предназначение на всички къщи на гости на територията на страната, финансирани по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. По отношение на притежаваните (не лично) имоти пък се разбра, че антикорупционната комисия е публикувала непълна имуществена декларация на вече бившия земеделския министър Румен Порожанов. В качeния на сайта на комисията вариант на документа липсваше информация за апартаменти и земеделска земя, които са били придобити от съпругата на министъра. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 65
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 71
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 72
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 85
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.