Гръмотевични бури и опасно време до средата на седмицата

Атмосферата над страната днес и утре ще бъде нестабилна. НИМХ е обявил жълт код за опасни явления за по-голямата част от страната с изключение на източните области. Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде по-често значителна. Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Около и след обяд над западните и централни части на много места ще превали и прегърми. Възможни са и локални градушки. Максималните температури ще бъдат от около 24, 25 по високите полета на запад до около 33 градуса на места в югоизточните райони. Утре гръмотевични бури са възможни над цялата страна, но интензитетът им в повечето райони няма да бъде като днешните. Отново не са изключени и локални градушки. Дневните температури ще са от 24 до 31 градуса. Жълт предупредителен код за утре НИМХ е обявил за 5 области в Централна Северна България: Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище. Без промяна ще остане времето и в сряда - нестабилно в краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите ще останат от 25 до 31 градуса. В четвъртък ще бъде слънчево, почти без валежи. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. В петък отново ще бъде по-нестабилно над западните и централни райони и там на много места ще превали и прегърми. Температурите ще бъдат от 26 до 32 градуса. В събота такива явления ще има главно над планините и част от западните райони, а според предварителните прогнози, в неделя ще бъде предимно слънчево. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

„Има такъв народ“ върна неизпълнен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи

  • 28 Мар 2024
  • 5
„Има такъв народ“ (ИТН) върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи.

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 42
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.

Областният управител на Бургас Пламен Янев предостави терен от близо 23 дка на „Автомагистрали“ ЕАД в ПЗ „Север“

  • 28 Мар 2024
  • 55
По този начин предприятието ще може да задейства процедура за изграждане на складова база, която да послужи за разполагане на специализирана техника и материали за третиране на пътната настилка, както и персонал за осигуряване на поддържането им.

ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ 14 ОБВИНЯЕМИ СА С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ПО ДЕЛА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВИДИН ЗА ОПИТ ЗА НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 51
През м. март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе в съда 13 обвинителни акта и споразумения по дела за извършени престъпления по чл. 279 и 281 от НК – незаконно преминаване през границата на страната и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.

ИНТЕРЕСНО! ЕПИЧНА „БИТКА“ ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ В ИЗОСТАВЕНИЯ МОЛ „STRAND”

  • 28 Мар 2024
  • 66
Уникално по рода си събитие ще се проведе през уикенда в Бургас. Морският град отново е новатор и за първи път в България става домакин на Mil-Sim EVENT в изоставения мол “STRAND”.