Горещини до 40 градуса от днес до сряда

През първите три дни на настоящата седмица ни очакват доста високи температури. Слабо захлаждане и превалявания ще има към средата на седмицата. Днес ще бъде слънчево, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса. Утре ще остане слънчево. Ще бъде доста горещо, с температури от 33 до 38 градуса. На места в Дунавската равнина не са изключени и малко по-високи стойности. В сряда температурите за страната ще останат в същия интервал, от 33 до около 38 градуса, но най-горещо ще бъде в Тракия, а в Дунавската равнина температурите ще са малко по-ниски, до около 34 градуса. Атмосферата в следобедните часове ще се лабилизира и на места в планините и северните райони ще превали и прегърми. По-късно преди полунощ явления ще има и на места в останалата част от страната. В четвъртък ще се развива купеста облачност и в южните и югозападни райони ще превали и прегърми. Възможни са и локални градушки. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 29 до 34 градуса. В петък ще се развива купеста облачност и на много места в югозападната част на страната ще превали и прегърми. Ще има и локални градушки. В София също ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, но в по-голямата част от Източна България и ниските части на Дунавската равнина ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 27 до 33 градуса. В събота и неделя атмосферата ще се стабилизира. В събота слаби краткотрайни валежи са възможни само в планините и на изолирани места на североизток, а в неделя ще бъде сухо. Температурите в съботния ден ще бъдат от 28 до 33 градуса, а в неделя ще се повишат и ще достигнат 32 до 36 градуса, на места в низините до 37. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината извършва сериозен ремонт в помощното училище

  • 23 Юли 2019
  • 58
Тази година Община Бургас прави рекордна инвестиция в нови образователни програми и ремонт на образователна инфраструктура, цели 40 % от общия й бюджет. Част от средствата са насочени към едно малко, но важно училище.

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ ще оживее в изложба

  • 23 Юли 2019
  • 67
Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас. Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас, ще покаже различни периоди от развитието на клуба.

Свинско с африканска чума не се продава

  • 23 Юли 2019
  • 56
Няма месо с африканска чума в търговската мрежа, увери началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ д-р Александра Митева.

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

  • 23 Юли 2019
  • 79
Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет.

"Електромагнитна атака" срина ел. захранването на Венецуела

  • 23 Юли 2019
  • 72
Социалистическото правителство на Венецуела заяви, че огромният срив в електрозахранването се дължи на "електромагнитна атака" срещу националната водноелектрическа система, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.