Успешно започна компютърното обучение в детските градини

Днес бе даден официален старт на обучението по информационни технологии за 6-годишните бургазлийчета. Инициативата се реализира по предложение на кмета Димитър Николов и е пилотна за страната. Той самият беше гост на открит урок в ОДЗ "Звездица Зорница". С помощта на интерактивната дъска и новите таблети, вниманието на децата бе спечелено и задържано лесно. Те се включиха в решаването на отделните задачи с желание и разбиране. Учителят работеше лесно, бързо, което му позволи да обръща внимание на всички, а не само на неколцина. "Това е бъдещето на бургаското образование - нови технологии и чужди езици. Английският се преподава успешно за втора година в детската градина, а от този месец и на първокласниците. С компютрите това е едва началото - има какво да усъвършенстваме, но съм изключително доволен от видяното днес. Разчитам на учителите да работят с желание и с помощта на съвременните технологии да събудят още по-голяма страст към познанието у децата", каза кметът Николов. Стартиралите занятия по информационни технологии се прилагат дозирано, тоест децата не работят по цял ден с таблета. Интернетът е ограничен. Компютрите се ползват само за обучение, а не за игри. Община Бургас въведе часовете по информационни технологии пилотно за 300 деца от 6 детски градини - "Звездица-Зорница", "Вълшебство" - централна сграда и филиал, "Здравец", "Слънце" и "Калина-Малина" - кв. "Ветрен". Поетапно програмата ще обхване всички малчугани на тази възраст. Стартът бе обезпечен материално със закупуването на общо 7 тъчскрийн интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета. Те са разпределени така: "Звездица-Зорница" - 2 дъски и 30 таблета, "Вълшебство" - централна сграда и филиал - 2 дъски и 60 таблета, "Здравец" - 1 дъска и 30 таблета, "Слънце" - 1 дъска и 25 таблета, "Калина-Малина" - 1 дъска и 23 таблета. За догодина се предвижда закупуването на още нова техника и ъпгрейдване на образователния софтуер, за да стане още по-интересно в часовете по информационни технологии.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 276
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 243
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 237
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 254
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 245
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.