Започна реконструкцията на ул. „Крайезерна“

Реконструкцията на ул. "Крайезерна" започна. Това е един от значимите проекти на Община Бургас, който има за цел да изведе транзитния трафик в периферията на града, да насърчи инвестиционната активност и да повиши икономическия потенциал на Бургас. Днес кметът Димитър Николов връчи на изпълнителите удостоверението, с което се дава зелена светлина за начало на строителните дейности. Проектът беше представен пред журналисти от зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска и зам.-кмета по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева. Реконструкцията на улица "Крайезерна" ще подсили основите и ще разшири платното, обособявайки 4-лентов път, с което ще се подобри както транзитът на юг от Бургас, така и бързият достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас. Разработеният технически инвестиционен проект предвижда изграждането да се осъществи на 3 етапа, като всеки етап след завършването си може да функционира самостоятелно. Етап 1 включва изграждането на главното трасе на улица "Крайезерна", частично изграждане на кръгово кръстовище. В него е предвидено изместване и подобряване на всички комуникации и техническа инфраструктура, както и рехабилитация на пътната настилка. Етап 2 ще се изпълнява на два подетапа. Първият от тях (2а) включва доизграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътища от републиканската мрежа. Етап 2б включва изграждането на други две кръгови кръстовища, на връзките им с бул. "Тодор Александров", както и доизграждането на главното трасе до входа на пристанището. Етап 3 предвижда изграждането на локално платно за осигуряване обслужването на прилежащата в ляво промишлена зона, изграждане на велоалея, засаждане на нова растителност и облагородяване на терена. По проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона" е осигурено финансиране  и ще се изпълняват етапи 1 и 2а. За останалите дейности ще се търсят средства допълнително. В рамките на тези етапи се предвижда реконструкция и разширение на уличните платна на трасе с обща дължина 3,122 км., рехабилитация или изместване на комуникации и техническа инфраструктура - газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електро мрежи и други. По този начин ще се осигурят по-добри технически условия и достъп до индустриалната зона, като предпоставка за повишаване на икономическия интерес за инвестиции и развитие на бизнес в Бургас.   Обектът се изпълнява по проект "Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 34
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 92
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 83
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 125
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 112
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.