Намалиха площта на пясъчните дюни между къмпингите „Златна рибка“ и „Градина“

Със заповед на министъра на околната среда и водите е актуализирана площта на природна забележителност „Пясъчни дюни между къмпингите „Златна рибка“ и „Градина“, в землището на град Созопол, община Созопол от 380 дка на 331,779 дка. Промяната е във връзка с извършени по-точни замервания в кадастралната карта. Координатите на точките на поземлените имоти, попадащи в границата на природната забележителност и картният материал се съхраняват в Министерството на околната среда (МОСВ) и водите и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас. Заповедта e публикувана на страницата на инспекцията на http://www.riosvbs.eu Природната забележителност „Пясъчни дюни между къмпингите „Златна рибка“ и „Градина“ е обявена през 1984 г. със заповед на председателя на Комитета за опазване на природната средас цел опазване на редки видове. В нея е забранено кастренето, чупенето на клони, нараняването на стъблата и всякакви други дейности, които биха довели до повреждане или унищожаване на дърветата, късане и изкореняване на растения, паша на животни, забранява се разкриване на кариери и провеждане на минно-геоложки проучвания. Забранени са и сечите, освен отгледни и санитарни. Не се разрешава влизането, преминаването или паркирането на моторни превозни средства, освен в случаите на допустимо строителство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 133
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 129
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 135
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 333
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 297
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас