Министерството на туризма прави проверка на плажа на къмпинг Оазис

По разпореждане на министър Николина Ангелкова, Министерството на туризма инициира съвместна проверка на ангажираните институции във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг Оазис. В нея ще се включат представители на РИОСВ – Бургас, областна администрация – Бургас и община Царево. Съгласно разпоредбите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (чл.8), министърът на туризма е оправомощен да извършва подготвителните действия за предоставяне на концесии за морски плажове при условията и по реда на закона; да внася в Министерския съвет предложения за предоставяне на концесии за морските плажове; да организира процедурите за определяне на концесионер; да сключва концесионните договори; да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и сключва наемните договори; да организира контрола по изпълнение на задълженията по сключените концесионни договори и договорите за наем; да представлява държавата по дела, образувани във връзка с възникнали спорове по сключени концесионни договори, съответно договори за наем на морските плажове. Предвид нуждата от бързи и координирани действия се инициира съвместната проверка. Съгласно решение на МС за плажът при къмпинг Оазис е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие. Министър Ангелкова разпореди и специалният телефон: +359 2 90 46 833 и e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за сигнали за нередности на морските плажове, които действаха през активния летен сезон, да работят целогодишно. “Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите“, каза министър Ангелкова. По думите ѝ през годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди – добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др. „Ще дадем възможност всеки гражданин да ни сигнализира и дори обажданията да не са в нашите правомощия, ще сезираме компетентните органи, за да предотвратим всеки опит на злоупотреби“, допълни Николина Ангелкова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 203
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 189
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 195
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 481
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 451
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.