Дядо Коледа и Снежанка зарадваха над 50 деца в УМБАЛ Бургас

50 малчугани от педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Традиционното тържество, което се организира за седма поредна година от лечебното заведение, се превърна в истински празник за малките пациенти и техните родители, които бяха отрупани с подаръци и лакомства. „Пожелаваме Ви да получите още много играчки. Оздравявайте бързо и нека повече не Ви се налага да влизате в болница”, пожела да децата изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. „За Вас се грижат най-добрите лекари, затова можете да бъдете спокойни. Пожелаваме Ви весели празници”, каза зам.-областният управител Севдалина Турманова. Честта да извика Дядо Коледа се падна на зам.-кмета инж. Чанка Коралска. В добрия старец се превъплъти обичаният актьор Стоян Памуков, а в неговата верна помощничка Снежанка – медицинската сестра от Второ отделение по обща хирургия Деница Халачева. Сред официалните гости на тържеството бяха директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Таня Макшева, председателят на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, дамите от „Зонта клуб” – Бургас с председател Мария Данаилова, главната сестра на болницата Татяна Пейчева и лекари. За доброто настроение се погрижиха изпълнителките от вокална формация към детски хор „Милка Стоева” с ръководител Лили Бедросян. Осемгодишните Димая Нонева и Мелани Бахчеванова изпяха едни от най-популярните коледни песни. За празничната атмосфера отново помогнаха от Агенция за специални събития „Кригея”. Подаръците за малките пациенти бяха осигурени от дамите от „Зонта – клуб”, Областна администрация, Община Бургас, УМБАЛ Бургас, както и от възпитаниците на Английската гимназия и педагодическия съветник Румяна Костова. Всички малчугани можеха да си направят снимка за спомен с Дядо Коледа, Снежанка и Рудолф.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 52
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 62
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 75
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 81
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 72
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: