МВР награди бургазлии за доблестна гражданска постъпка

Полицейски служители и колективи, постигнали значими успехи в борбата с престъпността, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите бяха наградени днес на традиционната церемония „Полицай на годината”. Връчени бяха и специални награди за граждански принос към работата на полицията. Втори подгласници в тази категория станаха бургазлиите Александър Пеев, 19 годишен и Радостин Богданов, 22 годишен, които върнаха радостта в очите на 54-годишна жена от София и задържаха опасен рецидивист. Всичко се случи на 21 октомври в ресторанта на хотел „Форс” в Бургас, когато непознат издърпа раницата на жената и побягна с цел да се укрие. На виковете на пострадалата се отзовали двамата младежи, които след кратко преследване, застигнали и задържали извършителя до идването на полицията. След отвеждането му в Първо Районно управление – Бургас се е оказало, че минути преди това, в района на Бургаската ж.п. гара рецидивистът нападнал и друга 64-годишна жена, на която причинил средна телесна травма. Трети подгласник при колективните награди стана Гранично полицейско управление - Средец към Регионална дирекция „Гранична полиция - Елхово“ за това, че на 9-ти декември в района на зелената граница са задържали близо 50 кг. хероин. Служители от Средец забелязали движещ се по линията на границата автомобил, като започнали преследване. В кратката гонка, колата се ударила в инженерното съоръжение и от нея излезли двама мъже. Водачът побягнал към гората, но е настигнат и заловен. Спътникът му поел в посока на едно от селата, но е догонен от полицаите. Водачът на колата признава, че е превозвал наркотици и предлага „да се разбере“ с граничните полицаи. При проверка на автомобила са открити близо 50 килограма хероин.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът наложи вето на промените в Закона за Черноморското крайбрежие

  • 24 Юни 2019
  • 61
Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

ВАП откри нарушения при облагането с данъци на имоти в курортите

  • 24 Юни 2019
  • 52
При поредна проверка по реда на надзора за законност на Върховната административна прокуратура (ВАП) са открити сериозни нарушения при определяне на размера на местните данъци в наредби, приети от общинските съвети, съобщават от институцията.

Фирми без регистрация по ДДС сменят касовите си апарати до 30 юни

  • 24 Юни 2019
  • 95
Остават 6 дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и които не ползват софтуер за управление на продажбите, трябва да сменят касовите си апарати, съобразно изискванията на Наредба Н-18, напомнят от Национална агенция за приходите.

Над 2.1 млн. пенсионери с увеличение на пенсиите с 5.7% от 1 юли

  • 24 Юни 2019
  • 98
Над 2 130 000 пенсионери ще получат увеличение с 5,7% на пенсиите си от 1 юли 2019 година, съобщиха от НОИ. Увеличение със същия процент от 1 юли ще има и при пенсиите, приравнени на минималния размер за съответния вид пенсия, включително и за отпуснатите през 2019 година.

Тракийци от цялата страна се събраха на Минералните бани

  • 24 Юни 2019
  • 89
За поредна година Тракийският събор „Памет за Тракия” събра тракийци от цялата страна и огласи поляните на парк „Минерални бани” в кв. Ветрен с народна музика на прекрасни изпълнители. На събора присъстваха над 3000 души, сред които групи от големите тракийски дружества в страната.