Бургазлия се нуждае от 20 000 евро за бъбречна трансплантация

Двата му бъбрека вече са отказали, приятели му помагат с онлайн базар Кирил Малчев от Бургас, който страда от тежка бъбречна недостатъчност, е получил оферта от клиника в Турция за трансплантация. Оказа се, че исканата сума е по-малка от очакваното. Тя е 20 000 евро, сподели 35-годишният мъж във Фейсбук. Животът на младия мъж виси на косъм. Двата му бъбрека вече са отказали и затова се нуждае от спешна трансплантация в чужбина. „Искам да благодаря на всички познати и непознати, които отвориха сърцата си и ме подкрепиха в тази толкова трудна борба на живот и смърт! До момента с Ваша помощ набраната сума е 14 600 лева“, добавя Кирил. „Вече имам дарителска сметка. Така ще сте сигурни и спокойни, че вашите пари ще се използват само и единствено по предназначение- за моята животоспасяваща бъбречна трансплантация. Ако превеждате парите в банка Райфайзен, където е отворена сметката, няма да се налага да плащате такса за превод! Искам да ви поканя да се присъедините в онлайн базара, организиран в моя помощ - https://web.facebook.com/groups/1207400696005802/! Там може да закупите нещо или да дарите благотворително“, пише в социалната мрежа Кирил Малчев. „Преди тази кампания бях отчаян... на ръба на силите си, а днес вече вярвам в чудеса. Вярвам, че с Ваша помощ ще победя в битката за живота си!“, споделя бургазлията. Майка му е готова да му даде единия си бъбрек, за да продължи да живее. Проблемът е, че семейството не разполага със сумата от 37 хиляди долара, която е необходима за извършване на манипулацията. Oт 11 години той посещава три пъти в седмицата Центъра по хемодиализа в град Бургас. С времето неговите кръвоносни съдове са се увредили и опциите за лечение не са много. Една от тях е трансплантация в Турция, но цената на операцията е далеч от възможностите на неговото семейство. „Направен е онлайн базар в полза на Кирил Малчев. Нека бъдем милосърдни и помогнем, като се разделим с вещи, които не са ни вече нужни, но могат да бъдат полезни на друг, като по този начин спасим един човешки живот!“, призова на Фейсбук страницата „Базар в помощ на Кирил Малчев“ Таня Шуманова. „Идеята е всеки, който иска да помогне, да качва снимка на определена вещ, като определя някаква начална стойност. След това желаещите да я притежават залагат и този, който е предложил най-много, печели вещта. Нека търгът да продължи поне 24 часа, за да го видят повече хора! Спечелилият нарежда парите по сметката на Кирил през банка или по Еконт, снима платежното и го качва като снимка под поста, а подаряващият му изпраща вещта или му я предава лично“, обясняват приятели на Кирил. Може да помогнете на Кирил: - Чрез паричен превод по дарителската му сметка в Райфайзенбанк IBAN: BG73 RZBB 9155 1039 2551 09 BIC: RZBBБGSF - За Кирил Стоянов Малчев - Чрез Paypal PayPal www.paypal.me/malchev

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Русия се връща в ПАСЕ, Украйна излиза в знак на протест

  • 25 Юни 2019
  • 23
След девет часа ожесточени дебати и гласуване на редица поправки парламентаристите от държавите членки на Съвета на Европа решиха да дадат на Русия възможност да участва отново в работата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Има и сериозно печеливши от глобалното затопляне

  • 25 Юни 2019
  • 46
Изследователи от университета Джеймс Кук в Австралия каза, че глобалното затопляне ще бъде от полза поне за един клас животни - мекотелите. Група учени, водена от Блейк Спайд, открили, че главоногите могат да понасят високи нива на въглероден диоксид в океаните.

Климатичните войни започнаха - загинали и ранени в сблъсъци за вода

  • 25 Юни 2019
  • 41
Полицията охранява водните цистерни и водоизточниците в щата Мадхя Прадеш в централна Индия, съобщава Times of India, цитиран от Дойче Веле. В събота имаше сблъсъци заради водата в щата, но и в други части на страната.

Коригират учебниците по история в раздела за комунизма

  • 25 Юни 2019
  • 47
Не са утвърдени в момента новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, попитан за новите учебници по история за десети клас.

Всеки втори българин е готов да вземе кредит за море

  • 25 Юни 2019
  • 44
Ръст от над 10% на бързите кредити, които се взимат основно с цел за море, се наблюдава през последните два месеца. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.