Учебният ден започна нормално

Учебният ден в Бургас започна нормално. През уикенда бе създадена организация за почистване на подходите към образователните заведения и прилежащите тротоари. Общински експерти провериха рано сутринта във всички сгради дали е достатъчно топло. Само в едно училище бяха измерени 17 градуса, но до началото на занятията температурата се вдигна достатъчно, за да може и то да осигури нормални условия за децата. Днес продължава събирането и извозването на натрупания сняг към обособената площадка на пристанището, както и спешното кърпене със студена смес на отворените от студа дупки по основните пътни артерии. Като допълнителна помощ са мобилизирани излежаващите леки присъди мъже от бургаския затвор. В общината няма населени места без електричество. През цялата събота и по-голяма част от неделята нямаше вода в квартал "Долно Езерово", но към днешна дата аварията е отстранена. От почистващата фирма "Титан Бургас" поеха ангажимент и наваксват с ръчна работа по събиране и извозване на отпадъците от местата, където заради натрупания сняг бе възпрепятствано влизането на техника. Полицията докладва за сравнително малък брой ПТП в града. Община Бургас благодари на водачите за внимателното шофиране и ги призовава да останат концентрирани и занапред. Специално предупреждение да пазят децата си е отправено към жителите на крайните части на квартал "Горно Езерово", разположен в близост до брега на езерото Вая, заради смъртния случай с пропадане под леда и удавяне преди няколко години. През януари синята зона работи само 4 дни. От утре, вторник, паркирането в нея отново става платено. Въпреки тежката зима, животът продължава и в събота четири бургаски двойки сключиха граждански брак. Старите рибари от Ченгене скеле пък казват, че отново се е сбъднала старата поличба: Есен с много чернокоп и паламуд предвещава тежка зима.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С близо 9 млн. лв. обновяват шест професионални гимназии

  • 22 Юли 2019
  • 98
С близо 9 млн. лв. от управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ Бургас обновява шест от професионалните си гимназии. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Изключително рядък бял лопен цъфна в Странджа

  • 22 Юли 2019
  • 116
Изключително рядък Бялоцъфтящ лопен разцъфна това лято край Малко Търново, м. Пряслопът, на 500 м. н.в. Растението е високо два метра и е изключително красиво. Ботаниците в България споделиха, че тази мутация се среща много, много рядко и е уникален шанс да бъде видян такъв индивид.

Фестивал събира меломаните в парк „Росенец“

  • 22 Юли 2019
  • 114
За десета поредна година Бургас ще е домакин на фестивала Sun Tribe Open Air. Той ще се проведе на 26 и 27 юли на територията на парк "Росенец", на поляната в непосредствена близост до хижа "Странджа".

ARD: Ниското заплащане прогонва хората от България

  • 22 Юли 2019
  • 111
България е страната с най-ниски заплати в ЕС. В нея има между 600 хиляди и 800 хиляди „работещи бедни”, 400 хиляди получават минимална работна заплата. Това се казва в репортаж не германската телевизия АРД.

Иван Гешев е първото предложение за нов главен прокурор

  • 22 Юли 2019
  • 109
Иван Гешев е първото предложение за нов главен прокурор. Зад кандидатурата застават 11 човека, сред които и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари.