Учебният ден започна нормално

Учебният ден в Бургас започна нормално. През уикенда бе създадена организация за почистване на подходите към образователните заведения и прилежащите тротоари. Общински експерти провериха рано сутринта във всички сгради дали е достатъчно топло. Само в едно училище бяха измерени 17 градуса, но до началото на занятията температурата се вдигна достатъчно, за да може и то да осигури нормални условия за децата. Днес продължава събирането и извозването на натрупания сняг към обособената площадка на пристанището, както и спешното кърпене със студена смес на отворените от студа дупки по основните пътни артерии. Като допълнителна помощ са мобилизирани излежаващите леки присъди мъже от бургаския затвор. В общината няма населени места без електричество. През цялата събота и по-голяма част от неделята нямаше вода в квартал "Долно Езерово", но към днешна дата аварията е отстранена. От почистващата фирма "Титан Бургас" поеха ангажимент и наваксват с ръчна работа по събиране и извозване на отпадъците от местата, където заради натрупания сняг бе възпрепятствано влизането на техника. Полицията докладва за сравнително малък брой ПТП в града. Община Бургас благодари на водачите за внимателното шофиране и ги призовава да останат концентрирани и занапред. Специално предупреждение да пазят децата си е отправено към жителите на крайните части на квартал "Горно Езерово", разположен в близост до брега на езерото Вая, заради смъртния случай с пропадане под леда и удавяне преди няколко години. През януари синята зона работи само 4 дни. От утре, вторник, паркирането в нея отново става платено. Въпреки тежката зима, животът продължава и в събота четири бургаски двойки сключиха граждански брак. Старите рибари от Ченгене скеле пък казват, че отново се е сбъднала старата поличба: Есен с много чернокоп и паламуд предвещава тежка зима.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 80
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 91
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 94
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 134
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 112
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.