Прогноза: дъждът ще преминава в сняг и ще духа силен северен вятър

Времето в Бургас днес ще остане предимно облачно и ще вали слаб дъжд, който може да премине по-късно в мокър сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който привечер ще се засили. Температурите ще останат положителни - от 0 до 5 градуса. Метеоролозите предупреждават, че през следващите 3 денонощия в Бургас ще се създадат условия за нова усложнена зимна обстановка. През първите дни от седмицата валежите ще са от дъжд, но по-късно ще преминат в сняг, като се очаква дтова да доведе до нова снежна покривка. Вятърът ще се засилва и от силен временно ще премине в бурен вятър от север-североизток. Това ще създаде условия за виелици и навявания, намалена видимост, преспи и заледени пътни участъци. Температурите постепенно ще се понижават и в четвъртък преобладаващите минимални ще са между минус 10 и минус 5, а максималните - от минус 7 до минус 2 градуса. В петък ще остане предимно облачно, но валежите ще спрат, а вятърът постепенно ще отслабне. Температурите ще се запазят почти без промяна. В събота и неделя сутрин ще е студено, като през деня температурите слабо ще се повишават. В събота облачността временно ще намалее, но в неделя отново е възможно да превали слаб сняг. Вълнението на морето в началото ще е 2-3 бала, като в средата на седмицата ще се усили до 3-4.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 97
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 55
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.