« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Край на опашките и лутането в УМБАЛ, приемът на пациенти вече е по-бърз

Приемът на болни в най-голямото лечебно заведение в областта претърпя пълна промяна, като добрата новина за пациентите е, че процедурата вече е значително по-бърза. Това става благодарение на новата организация, въведена от изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. От днес всички болни минават през централната регистратура на приземния етаж в хирургическия корпус, където става оформянето на документацията по хоспитализация и дехоспитализация, както и пръстовата автентификация. Оттам се извършва и насочването към Детския портал, кабинетите на Спешно отделение и Медицински център „Николай Чудовторец”. Входът на Спешно отделение към Противошокова зала се използва само за пациенти, транспортирани с линейка. Призивът е всички останали граждани да използват централния вход. „Опашките и бавното обслужване остават в миналото. От днес ставаме по-отворени към пациентите и улесняваме достъпа до болницата. Целта ни е да станем пример за добра практика. Персоналът, който се занимава с приема и изписването на пациенти, вече е умножен по 6. На новата регистратура пациентът ще получава информация и ще бъде насочван към точните звена, където може да получи помощ”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. На представянето на новата организация присъства зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов. зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-директорът на РЗИ и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева, народните представители Семир Абу Мелих и Димитър Бойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-ре Стелиян Славов, началникът на Спешно отделение д-р Лилия Линкова и главната сестра на болницата Татяна Пейчева. „С помощта на Министерството на здравеопазването, УМБАЛ Бургас тази година ще извършат ремонт на двете педиатрични отделения, ще закупят 10 нови апарата за хемодиализа и ще направят ремонт на две зали в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация)”, каза зам.-министърът на здравеопазването в оставка д-р Ваньо Шарков. Според него реорганизация в посрещането и обслужването на болните в УМБАЛ Бургас създава ново лице на болницата. Кметът Димитър Николов също поздрави д-р Обрейков за навременните действия за подобряването на обслужването на пациентите. От своя страна изпълнителният директор на лечебното заведение благодари на Vivacom и фирма РСР, които са дарили оборудването за новата регистратура.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 13
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 34
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 90
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 91
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.