Учители в Бургас превръщат в традиция родителските срещи в бар

Разговорът за алкохола и отлагането на първата консумация събра за втора поредна година учители и психолози в Бургас и Варна. „Имаме удоволствието да се завърнем отново и да разискваме темата с училища-партньори на програмата, както и да срещнем нови приятели. Превенцията на ранния прием на алкохол сред непълнолетните е наш приоритет. Вярваме, че това е най-устойчивият механизъм за намаляване на консумацията в израстването“, споделя екипът на спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол. Най-важните съвети в разговора и ключовите моменти за възрастта бяха представени от експертите в програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ – Яна Алексиева /психолог от Асоциация „Родители“/ и Емил Джасим /учител/. „Алкохолът е вход към порастването , много често за младите хора той е не толкова интересен заради самата консумация, колкото за да направят нещо така дълго забранявано“, споделя опита си Яна Алексиева. „За нас е по-важно по-скоро как говорим с тях, как подготвяме родителя да посрещне едно дете и как да говори с него. За важността на доверието, което трябва да се запази във връзката с децата“. Някои от учителите разказаха за своя опит с нетрадиционните родителски срещи, а други поканиха специалистите за разговор с родителите. „Когато за първи път предложих на родителите такава среща, те се стреснаха от различния подход. След като дойдоха, веднага им хареса и се почувстваха много комфортно с разговора и идеята“, сподели Северин Хаджен, педагогически съветник СОУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат. В предстоящите месеци програмата ще се завърне по Черноморието за поредица от срещи по темата. Програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ се провежда от спиритсБЪЛГАРИЯ - асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол, в партньорство с МОН, РУО, ДАЗД и Асоциация „Родители“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 94
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 79
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 90
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 89
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 81
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.