Учители в Бургас превръщат в традиция родителските срещи в бар

Разговорът за алкохола и отлагането на първата консумация събра за втора поредна година учители и психолози в Бургас и Варна. „Имаме удоволствието да се завърнем отново и да разискваме темата с училища-партньори на програмата, както и да срещнем нови приятели. Превенцията на ранния прием на алкохол сред непълнолетните е наш приоритет. Вярваме, че това е най-устойчивият механизъм за намаляване на консумацията в израстването“, споделя екипът на спиритсБЪЛГАРИЯ – асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол. Най-важните съвети в разговора и ключовите моменти за възрастта бяха представени от експертите в програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ – Яна Алексиева /психолог от Асоциация „Родители“/ и Емил Джасим /учител/. „Алкохолът е вход към порастването , много често за младите хора той е не толкова интересен заради самата консумация, колкото за да направят нещо така дълго забранявано“, споделя опита си Яна Алексиева. „За нас е по-важно по-скоро как говорим с тях, как подготвяме родителя да посрещне едно дете и как да говори с него. За важността на доверието, което трябва да се запази във връзката с децата“. Някои от учителите разказаха за своя опит с нетрадиционните родителски срещи, а други поканиха специалистите за разговор с родителите. „Когато за първи път предложих на родителите такава среща, те се стреснаха от различния подход. След като дойдоха, веднага им хареса и се почувстваха много комфортно с разговора и идеята“, сподели Северин Хаджен, педагогически съветник СОУ „Христо Ботев“, гр. Карнобат. В предстоящите месеци програмата ще се завърне по Черноморието за поредица от срещи по темата. Програмата „Родителски срещи: Малки разговори на големи теми“ се провежда от спиритсБЪЛГАРИЯ - асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол, в партньорство с МОН, РУО, ДАЗД и Асоциация „Родители“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 33
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 18
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 45
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

Без синя зона в празничните дни до 6 май, активират зелената на 2 май

  • 25 Апр 2019
  • 64
Община Бургас уведомява своите жители и гости, че паркирането в синя зона ще е безплатно в дните от 26 до 29 април, както и през празничните 1 и 6 май.

Специални мерки за сигурност ще има за празниците

  • 25 Апр 2019
  • 51
МВР и Пътната агенция предвиждат специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната. Униформените ще проверяват водачите за алкохол, наркотици и превишена скорост.